Setari Cookie-uri

Isme - Sa intelegem stilurile arhitecturale

Recomandare de carte. "Isme - Sa intelegem stilurile arhitecturale", de Jeremy Melvin

Urmand aceeasi linie ca si predecesoarea sa de succes ...ISME - Sã intelegem arta, cartea de fatã este un ghid indispensabil pentru orice iubitor al clãdirilor frumoase cãruia ii lipseste o educatie academicã in domeniul istoriei arhitecturii.

Avand la indemanã aceastã unealtã practicã, oricine poate cãlãtori pe drumurile lumii, invãtand sã identifice stiluri arhitectonice, sã recunoascã cele mai importante curente si sã discute in cunostintã de cauzã despre elemente constructive.

...ISME - Sã intelegem stilurile arhitecturale este scrisã captivant æi este plinã de informatii utile, formulate pe un ton direct, lipsit de formalism, tocmai pentru a demistifica "...ismele" folosite la definirea curentelor stilistice in arhitecturã. Fiecare curent este explicat in termeni simpli ce il fac accesibil cititorului obisnuit, simplu admirator. In plus, veti gãsi cuvintele-cheie ce descriu curentul respectiv, sursele æi influentele stilistice, o listã cu cei mai importanti arhitecti ale cãror lucrãri apartin curentului descris, precum si cateva exemple de constructii (unele ilustrate). Cititorii sunt indemnati sã considere "...ismele" ca fiind unelte utile, chiar dacã nu extrem de precise, de conversatie si explorare, mai degrabã decat stricte definitii academice. Structura cuprinzãtoare a cãrtii de fatã dã oricui posibilitatea de a inåelege mãreåia arhitecturii si de a se bucura de frumusetea unei clãdiri, fie cã priveste o capodoperã barocã, stand pe terasa unei cafenele europene, fie cã bantuie prin "canioanele urbane" ale vreunei metropole nord-americane.

Titlul original: Isms- understanding architectural styles
Traducere din engleza de Ioana Didac

Editura: Rao
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.