Setari Cookie-uri

Microsoft Tabletop: o altfel de invitatie la masa

Bill Gates isi propunea acum cativa ani un obiectiv maret: pe fiecare masa sa existe cate un computer.

Bill Gates isi propunea acum cativa ani un obiectiv maret: pe fiecare masa sa existe cate un computer. In momentul de fata, desi acest obiectiv nu a fost inca atins, cei de la Microsoft vin cu o alta inovatie: o masa ce poate efectua in mare masura toate activitatile pe care le desfasuram in mod obisnuit cu un PC.

Primul astfel de proiect a fost lansat anul tecut in cadrul conferitei TED de catre designerul de interfete computerizate al Universitatii din New York, Jeff Han. Acesta a prezentat un prototip de masa virtuala care permitea manipularea pozelor si a fisierelor video folosind doar degetele. Concepul a ramas acelasi, dar noua inventie Microsoft permite de asemenea utilizarea fisierelor audio, prelucrarea hartilor si a unui vast pachet de aplicatii economice si industriale.

In restaurante, imediat dupa asezarea unui pahar cu vin pe suprafata mesei, vor fi afisate informatii despre vinul respectiv, despre podgorie si chiar despre mancarurile cu care se potriveste acel sortiment, toate informatiile fiind bineinteles insotite si de imagini. O alta optiune invotoare este posiblitatea de a planifica o excursie in zona podgoriei respective. Fiecare client poate sa isi intocmeasca propria lista de produse comandate si sa-si vizualizeze nota de plata.



Tabletop-ul poate fi folosit si de impatimitii jocurilor, acestia putand profita de experienta unica pe care acesta inventie o ofera. Unele dintre cele mai mari casinouri au incheiat deja contracte pentru realizarea unor astfel de dispozitive pentru inlocuirea meselor traditionale de Blackjack sau Poker.

Desi produsul nu este inca destinat utilizatorilor casnici acesta are o interfata familiala, folosind sistemul de operare Windows Vista. Interfata este caracteristica produselor Microsoft, meniul Start si ferestrele aplicatiilor fiind identice cu cele ale unui PC obisnuit.

Mari companii ca T-Mobile sau lanturi hoteliere din Las Vegas au incheiat deja contracte cu Microsoft pentru achizitionarea Tabletop-ului. Astfel, in scurt timp ne putem astepta sa exploram hartile oraselor pe care le vizitam, ale hotelurilor in care suntem cazati sau sa achizitionam telefoane si alte produse de ultima generatie folosind aceasta noua generatie de computere.


Articol de Andrei Muraru

Sursa: PlugIn
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.