Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Recomandari de plante pentru birou

Ti-ai propus sa insufletesti spatiul de lucru si nu stii cum sa procedezi? Plantele de interior sunt ideale pentru un birou datorita efectelor benefice si aspectului placut. In cautarea noastra pe Forum am descoperit o serie de exemple de plante potrivite pentru spatiul de lucru.

Pentru birou recomand o Dracena (Dracena marginata). Provine din Madagascar, iar numele ei in limba greaca, insemna "zmeoaica". Trebuie udata moderat, necesita o umiditate mai mare. Este sensibil si la praf, iar pantru a-l ajuta, trebuie sterse frunzele cu o carpa umeda, de cate ori e nevoie.

Daca ai un dulap cu acte poti aseza pe el un filodendron curgator (Philodendron scandens), care rezista bine la semiumbra si creste repede. Trebuie udat moderat si daca vei utiliza si un spray pentru luciul plantelor va arata ca o fiinta divina.

Daca doresti o planta cu flori opteaza pentru un trandafir chinezesc (Hibiscus rosa-sinensis). Necesita o udare mai densa si o umiditate mai ridicata. Eu am si un arbore norocos (Pachira), un arbust usor de crescut ca planta de interior. Nu este pretentios, dar trebuie totusi sa ii asiguri un climat si atentie corespunzatoare. Este superb si are tulpina impletita, pot spune ca este una din preferatele mele."

money_catcher
: "Un palmier sau un cactus cred ca ar fi cel mai indicat."

auradana67
: "Draga Andrada, sfatul meu: cauta plante cu frunzele de culoare verde inchis (pentru ca nu au nevoie de multa lumina), groase in frunza (deoarece contin multa apa si nu sufera prea mult din lipsa umiditatii, la birou fiind aerul foarte cald si uscat), si cerate, adica lucioase (cele poroase cum sunt violeta, gloxinia, retin praful si se albesc devenind inestetice). Servici placut alaturi de ce-ti alegi!"

lory_lucian
: "Buna! Si eu lucrez tot la birou si am acolo o Yucca. Este o planta foarte frumoasa si deloc pretentioasa. Chiar daca o iei de mica creste si se face ca un pomisor, seamana cu un palmier in miniatura. Daca ai ocazia intereseaza-te pe la florarii si vezi daca iti place. Mie mi se pare foarte potrivita."

iiontoma
: "Salut. La ce conditii ai tu, merge un ficus benjamin sau un croton. Nu au o crestere expansiva, nu ocupa spatiu mult. Pentru atenuarea uscaciunii le stropesti cu apa pe frunze cat se poate de des."
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.