Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Culori pentru bucatarie

Bucataria a devenit cu timpul un adevarat spatiu de zi iar din aceasta cauza amenajarea ei este destul de dificila. Pentru a ne putea bucura de un ambient reusit trebuie sa acordam mare atentie culorilor, deoarece acestea au efecte importante asupra starii de spirit.

ilonabraica
“Buna, inainte sa-ti raspund am studiat un pic ofertele pe net. De obicei la alb/negru merge peretele alb. Dar daca vrei sa-i dai o culoare, poti incerca un crem pal, culoarea untului. Altfel e prea incarcata bucataria punand alte culori. Depinde si cat de mult predomina negrul. Am mai vazut si cu putin verde crud, arata bine alaturat de alb/negru, dar poate doar un perete. Eu nu sunt expert, dar imi place frumosul, imi place sa arate bine lucrurile si sa fie mai potrivite cu restul. Prea multe culori sunt obositoare, asta daca mai ai si o bucatarie mica. Cu negru merge foarte bine si rosu, oranj. De fapt cu alb si negru merge orice culoare, doar ca daca erau separat, era mai bine. Succes!”
marinela_diana
“Bucataria trebuie sa fie luminoasa, asa ca eu prefer alb, crem sau caramiziu deschis iar gresia si faianta culori mai inchise in acelasi ton cu peretii.”
theCat
“Desi se pare ca bucataria deschisa a castigat adepti, probabil ca in urmatorii ani optica se va schimba deoarece in bucatariile noastre, chiar se gateste. O hota, cat de performanta ar fi nu va fi eficienta 100% la pregatirea unei tocanite, sarmale, peste sau cartofi prajiti, ceea ce va face ca optiunea "open space" sa nu mai fie preferata, desi in poza da bine. De aici pornind, voiam sa subliniez ca bucataria e foarte importanta. Astfel, acest spatiu trebuie amenajat cat mai placut si daca se poate, mai cald, insusi focul, gatitul, conducandu-ne catre aceasta directie. Asa ca si eu sunt de parere ca folosirea nuantelor calde – galben, oranj, caramiziu,cu accente de rosu, sau verde crud, care sa sparga monotonia creeaza o ambianta potrivita. De asemeni, chiar si intr-o bucatarie... monotona, se pot face schimbari deloc costisitoare, dar de efect, cum ar fi o perdeluta, fata de masa sau seturi de masa, ustensile de bucatarie, abajurul etc., toate asortate, prefigurand o imagine de ansamblu noua si placuta.”
In cadrul acestui topic vei gasi si alte comentarii interesante, asadar daca esti curios sa afli mai multe sau ai ceva de adaugat te invitam sa participi la aceasta discutie deschisa pe Forum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.