Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Gresie sau parchet in living?

Tipul de pardoseala joaca un rol deosebit de important in amenajarile interioare. Alegerea acestuia trebuie facuta in functie de o serie de criterii printre care cele mai importante sunt stilul decorului dorit si starea de spirit pe care vrei sa o transmita incaperea.

Tipul de pardoseala joaca un rol deosebit de important in amenajarile interioare. Alegerea acestuia trebuie facuta in functie de o serie de criterii printre care cele mai importante sunt stilul decorului dorit si starea de spirit pe care vrei sa o transmita incaperea. De regula, pentru amenajarea living-ului, optiunile se limiteaza la gresie si parchet, existand o serie de pareri pro si contra legate de ambele variante. In legatura cu acest subiect, in cadrul forumului s-a deschis o intreaga discutie din care am selectat cateva pareri interesante. Iata comentariile membrilor comunitatii Condo.
spiculetz: "Am un living destul de generos. Ma gandeam sa pun gresie pe jos. Am vazut unele modele cu placi de dimensiuni mari si care imita parca piatra dar pe culori pamantii. Arata cumva arhaic. Imi plac la nebunie. Dar mi s-a sugerat sa nu pun gresie pentru ca e foarte rece (la propriu si la figurat) si ca spatiul unui living trebuie sa fie unul calduros si primitor si ca mai bine as alege parchet. Daca e printre voi cineva care are gresie in living poate imi impartaseste si mie ce senzatii ofera. Multumesc."
luminitagrigoriu: "Eu ti-as sugera parchet. Se intretine usor dar este mai elegant si mai frumos si poti integra mai usor mobila."
didica68: "Buna. Eu am gresie culoarea ciresului in toata casa. Nu imi da senzatie de rece. Port mereu papuci de casa si am cateva blanite albe care dau bine. Gresia se poate asorta cu orice mobila deoarece seamana foarte bine la culoare cu parchetul. Si ce mi se pare foarte important ca nu este asa de zgomotoasa ca parchetul. Multa bafta!"
vaszierika: "Eu as recomanda parchet din bambus. Este foarte frumos in schimb este mai sensibil, deoarece are textura mai moale, dar merita."
theCat: "Presupun ca traiesti in Romanaia, nu-i asa? Asta inseamna ca cca. 7 luni din an e mai racoare. Prin traditie, la noi podelele au fost acoperite cu parchet, dusumea, chiar pamant, dar nu piatra. Senzatia de “rece” nu e inchipuita, chiar exista. In plus, nu stiu daca ai copii, dar mai ales in familiile cu copii mai mici este total nerecomandata. Si din punct de vedere estetic, desi, stii cum e cu gusturile, e de preferat sa nu se discute, totusi o casa cu parchet poate fi eleganta, asta e clar. Cu parchet poti asorta mai multe stiluri de decoratiuni, de la cele foarte moderne, la cele clasice si de ce nu, la fel si cu mobilierul. Astazi chiar si parchetul clasic se poate intretine usor, de cel laminat, stratificat... ce sa mai vorbim, foarte usor. Asa ca, eu sunt categoric pentru parchet in camerele de locuit. Era sa uit. Mai am un argument pro-parchet: daca vrei sa renovezi, sa schimbi, cu gresia ai mare bataie de cap, mizerie multa, moloz, deranj, pe cand cu parchetul, e foarte simplu, rapid si curat. Succes!"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.