Setari Cookie-uri

Mansardarea casei!

Atunci cand locuim la casa, si spatiul aferent constructiei nu ne permite sa ne extindem imobilul pe orizontala, singura varianta care ramane este aceea de a ne mansarda locuinta!

Atunci cand locuim la casa, si spatiul aferent constructiei nu ne permite sa ne extindem imobilul pe orizontala, singura varianta care ramane este aceea de a ne mansarda locuinta! Astfel, foarte multi dintre noi isi transforma vechiul pod al casei intr-un etaj adevarat.
In primul si in primul rand trebuie sa stim ca mansardarea casei trebuie tratata cu mare atentie. Astfel, nu va apucati de treaba inainte sa discutati cu un arhitect care sa faca un proiect pentru viitoarea constructie. Trebuie sa stiti daca structura de rezistenta a actualei locuinte suporta greutatea unui nou etaj. In cazul in care aceasta nu poate sustine o mansarda, este nevoie de un proiect tehnic detaliat, care va cuprinde grinzi si stalpi de sustinere, inclusiv materialele potrivite pentru aceasta lucrare.
Exista locuinte care au un pod destul de inalt si nu mai este nevoie de foarte multe modificari. Insa, unele constructii nu beneficiaza de aceast avantaj, iar proprietarii sunt nevoiti sa dea acoperisul jos, sa realizeze o structura de rezistenta si sa ridice mansarda.
In privinta celui de-al doilea caz, o varianta mai ieftina si mai usor de pus in manopera este realizarea mansardei din lemn. Optand pentru aceasta solutie, lucrarea se va desfasura mai curat, mai repede, cu materiale naturale. Chiar si pentru acest tip de mansarda aveti nevoie de un proiect de arhitectura si de autorizatii de constructie.
Sa vedem ce inseamna sa-ti realizezi o mansarda din lemn. O mansarda din lemn se construieste asemanator unei case din lemn. Arhitectul va stabili locul stalpilor si grinzilor de sustinere, adica structura de rezistenta si materialele necesare. In cazul unui sistem constructiv din lemn, structura de rezistenta va fi din dulapi de lemn, esenta fiind recomandata de specialist. Acestia se prind de placa parterului cu suporturi din fier si suruburi speciale. Desi pare ciudat la inceputul lucrarilor, urmand fiecare procedeu in parte, scheletul final al viitoarei mansarde, va fi foarte solid si va avea un aspect de tesatura din lemne, bine inchegata, fiecare stalp si grinda fiind amplasate cu o precizie uluitoare.
Tot ceea ce tine de structura de rezistenta si de scheletul din lemn al mansardei sunt etape pe care doar un specialist in acest tip de lucrari le poate realiza. Din acest motiv este recomandat sa apelati la o firma de constructii de case din lemn pentru punerea in manopera a lucrarii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.