Setari Cookie-uri

Mansardarea casei!

Atunci cand locuim la casa, si spatiul aferent constructiei nu ne permite sa ne extindem imobilul pe orizontala, singura varianta care ramane este aceea de a ne mansarda locuinta!

Dupa realizarea scheletului urmeaza inchiderea mansardei cu placi de OSB, izolarea peretilor la exterior cu polistirea si la interior cu vata minerala si gips carton. Compartimentarea mansardei se realizeaza tot cu ajutorul peretilor din gips carton. Ceea ce este important de aplicat (sigur arhitectul sau mesterul va va aminti acest lucru) este folia protectoare care impiedica supra incalzirea mansardei. Aceasta se prinde cu ajutorul unui capsator atat pe tavan, direct de astereala casei, cat si pe interiorul peretilor locuintei (de OSB). Folosid exact materialele mentionate in proiect, in ciuda faptului ca este realizata din lemn, mansarda dumneavoastra va fi racoroasa vara si calduroasa iarna.
Posibilitatile de finisare ale peretilor sunt numeroase, atat pentru interiorul cat si pentru exteriorul casei. Puteti alege de la lambriuri pana la aplicarea tapetului pe interior. Faptul ca viitoarea mansarda va fi realizata pe structura din lemn, nu va impiedica cu nimic posibilitatile de decorare ale interiorului.
Insa intreaga constructie va depinde de stadiul in care se afla parterul casei, de structura de rezistenta a acestuia. Este posibil sa fiti nevoiti sa realizati stalpi de sustinere din beton la parter chiar si pentru o extindere pe structura din lemn. Toate aceste lucruri se realizeaza dupa indicatiile unui arhitect care va studia constructia actuala.
In cazul in care aveti in plan mansardarea casei in acest an, va uram succes si asteptam experientele intalnite pe parcursul lucrarilor!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.