Setari Cookie-uri

Handmade personal

Militez pentru creatie proprie, pentru samanta de creativitate care se afla in fiecare si nu doar din ratiuni materiale. Hand made-ul, in sensul de house-made este o expresie relativ facila de design, un fel de "Picasso sketch" de care toti am fi capabili. Tot ceea ce conteaza este ca rezultatul sa placa, sau macar sa ne placa, mai ales daca personalitatea o cere.

Ideea unui design "tea house" cu pernute pe podea, de exemplu, nu implica procedee de creatie prea elaborate si sunt extrem de interesante cu cat sunt mai ciudate si mai imperfecte. Ideea prezentata imbina principiul pernutelor cu cel a canapelelor utilizand perne cu dimensiuni mult mai mari si un al doilea strat deasupra care sa tina loc de partea din spate. Cel de-al doilea strat, insa, urmeaza partial linia conturului stratului inferior.

Culorile pot fi jucate la fel cum pot fi jucate inaltimile corpurilor de iluminat atasate la grupulete de pernute pentru a crea o atmosfera mai intima. Pernutele pot servi si de masuta, in conditiile in care materialul "pufos" din pernute are o textura mai consistenta. Aceasta este o amenajare ideala pentru o seara de film, pentru discutii amicale etc. si pot fi permanent utilizate sau ocazional.

Un alt exemplu este un abajur multistrat. Cat de simplu se pot infige diferite materiale decupate pe mijloc sau si margini pe cateva tije cromate cu un neon alungit in centru! Se genereaza, modeleaza diverse forme, care in genere sintetizeaza esenta principiului "origami" la o scara mai mare. Jocurile de hartie cu structura de metal au facut la un moment dat obiectul artei.

Subiectul manufacturii l-au facut si obiectele de metal, insa cele accesibile amatorului sunt metalele maleabile precum aluminiu, cupru etc. Prelucrarea sau mai exact, mijlocul de prelucrare tine de capacitatile fiecaruia.

Un articol de Oana Nituica
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.