Setari Cookie-uri

Ziua Mondiala a Locuirii: BIG BUILD construieste 14 locuinte in 5 zile, pentru familiile defavorizate

Big Build este evenimentul traditional prin care Habitat for Humanity Romania marcheaza Ziua Mondiala a Locurii (UN World Habitat Day), sarbatorita in fiecare an in prima zi de luni din octombrie. Impreuna cu sute de voluntari din tara si din strainatate se construiesc 14 locuinte simple si adecvate pentru familii defavorizate.

Asemenea anilor precedenti, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri nationali si internationali. Fundatia Vodafone este pentru a doua oara consecutiv partenerul principal al evenimentului, si, alaturi de ceilalti parteneri, va participa cu zeci de voluntari pe santierul din Craiova, iar Habitat for Humanity Irlanda de Nordcontribuie cu un grup de peste 40 de voluntari nord-irlandezi,care se vor muta timp de o saptamana in Oradea. Voluntarii vor lucra cot la cot cu beneficiarii si cu ceilalti voluntari locali, condusi de dorinta de a oferi o mana de ajutor semenilor.

„Big Build inseamna Big Build mai mult decat constructia propriu-zisa a unor case. Evenimentul isi propune sa arate ca miscarea Habitat poate creste doar cu sprijinul comunitatii, al tuturor celor care se implica pentru o schimbare radicala in bine. Cooperare si sprijin reciproc sunt valorile dupa care se ghideaza Habitat for Humanity Romania in fiecare proiect. Multumim in primul rand partenerului principal, Fundatiei Vodafone, si invitam pe toata lumea sa ni se alature, avand convingerea ca puterea vine tocmai din aceasta diversitate si interactiune. Suntem profund recunoscatori tuturor partenerilor si sustinatorilor implicati in acest program, fara efortul lor financiar si uman aceste case nu ar putea fi ridicate”, spune Emil Olteanu, Director National Habitat for Humanity Romania.

Citește și:

Incepand din 2009, cand a avut loc prima editie Big Build in judetul Bihor, evenimentul a primit recunoastere din partea mai multor autoritati acreditate in domeniu, printre acestea doua premii intai la categoriile ”proiecte si campanii de voluntariat” si ”incluziune sociala” in cadrul Galei Societatii Civile, precum si atestarea ca ”cel mai bun program de voluntariat al anului 2011”, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor.

Cu ocazia Big Build 12, care tocmai a inceput la Oradea si Craiova, Lafarge Romania a trimis a 17-a echipa de voluntari pe santierul din Oradea. Cei 8 angajati Lafarge isi unesc fortele pentru a ajuta 6 persoane cu posibilitati materiale reduse sa obtina in doar 5 zile o locuinta decenta. Lafarge Romania sustine evenimentul Big Build material si uman pentru al patrulea an consecutiv. Contributia la Big Build 12 consta in fundatiile solide pentru locuintele ce se ridica in aceasta saptamana si peste 350 ore de munca pentru implinirea unei nevoi de a avea un acoperis simplu, decent si accesibil ca pret al unor semeni de-ai nostri mai putin favorizati de soarta, dar care trudesc, ei insisi, la constructiile respective.

Citește și:

Parteneriatul strategic dintre Habitat for Humanity Romania si Lafarge Romania a inceput in anul 2003 si in aceasta perioada Lafarge Romania a contribuit la proiectele Habitat cu aproximativ 500.000 USD in bani si materiale de constructie. Cel mai important aspect este, insa, formarea de echipe de angajati si partneri - peste 250 de persoane, panain prezent - care au lucrat voluntar pe santierele de la Beius, Cluj, Radauti, Dorohoi, Cumpana, Oarja si Baltesti, totalizand 8.000 ore de muncain beneficiul cauzei Habitat for Humanity in Romania.

„A face bine intr-un mod atat de direct este motivant pentru noi si oamenii nostri; a ne implica in cauza Habitat este natural legat de domeniul nostru de activitate; in plus, este o datorie pe care ne-o asumam cu mandrie si responsabilitate pentru ca vedem cum schimbam in bine viata unor familii si observam cum acest lucru ne imbogateste si pe noi, ca oameni”, declara Sonia Artinian, Director General, Lafarge Romania.

In Romania, Lafarge produce materiale de constructii de 15 ani, activeaza cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane si are acoperire nationala prin cele 40 de site-uri industriale si 1.000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, puteti accesa pagina de internet a companiei, la www.lafarge.ro.

Citește și:

Ziua Mondiala a Locuirii
Inca din 1986, prima zi de luni a lunii octombrie a fost declarata "Ziua Mondiala a Locuirii" - "World Habitat Day" - de catre Sistemul Organizatiei Natiunilor Unite. Sustinatori din toata lumea vor sarbatori alaturi de Habitat for Humanity, luand parte la mii de proiecte speciale, care vor atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil.

Ca in fiecare an, Habitat for Humanity Romania marcheaza aceasta zi printr-un eveniment de constructie accelerata, dedicand luna octombrie caminului si familiei si invitand pe toata lumea sa-si ia un ragaz pentru a se gandi la importanta si bogatia cuvantului "acasa".

Partenerii acestui eveniment sunt:
Partener Principal: Fundatia Vodafone Romania.
Parteneri: Habitat for Humanity Northern Ireland, Caminul Felix Oradea, Porsche Romania, Europharm Distributie, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Celestica, Lafarge Romania, Good Sign, Ursa Romania, Elpreco, Kronospan, Camera de Comert si Industrie Dolj, Asociatia Firmelor Bihorene.
Sustinatori: Azalis Gaz, Knauf, Moviplast, Oz Maraton, Pan Group, Basicra s.a.
Partenerii media sunt: Agenda Constructiilor, Cocor Media Channel, CSR Media,Radio Lynx, Radio RFI, Romania Pozitiva, Gazeta de Sud, Radio Sud, www.craiova.ro, Editie Speciala, Indiscret, TVS Craiova, Crisana, www.voicetag.ro si Good Sign.

Citește și:

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.