Setari Cookie-uri

Cum va influenta noua politica a BNR piata imobiliara

Noul regulament de creditare a populatiei stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) va avea ca efect o intarziere a finalizarii tranzactiilor, numarul acestora fiind afectat in mod direct de numarul creditelor acordate, sustin analistii imobiliari.

Potrivit acestuia, intr-o prima perioada numarul tranzactiilor va scadea, "dar preturile erau oricum prevazute sa isi continue o oarecare scadere pana la sfarsitul anului".
"Persoanele aflate la limita acordarii unor credite imobiliare vor trebui sa mai astepte o perioada, dar pentru apartamentele de 2-3 camere - care constituie majoritatea tranzactiilor- oricum familiile trebuiau sa aiba venituri destul de mari. Aici nu cred ca vor fi schimbari semnificative", incheie analistul.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut, in forma finala a regulamentului de creditare a populatiei, publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial, cerinta ca bancile sa solicite clientilor fise fiscale si sa stabileasca diferentiat gradul maxim de indatorare.

Sursa: Wall-Street.ro.
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Guvernul a modificat legea 350/2001 privind urbanismul
Cladirea ecologica - Noul trend pe piata office
Coldwell Banker: Sezonalitatea nu afecteaza cererea de vile si de apartamente de lux

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.