Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Termoizolarea casei

Cu toate ca reabilitarea termica presupune o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi extrem de avantajoasa. Iata parerile membrilor Comunitatii referitoare la acest subiect.

theCat
“Termoizolatia este eficienta si aduce o reducere de pana la 40% la cosumul de combustibil , in conditiile in care se face corect. Normal, pentru o casa construita deja, izolatia se face doar pe exterior, si este logic, adica de unde apare temperatura, rece sau calda. De asemenea, procedeul, modul de aplicare conteaza foarte mult, de aici aparand sau nu probleme ulterioare. Pana si numarul de bolturi din plastic si asezarea lor pe placa are importanta. Apoi respectarea timpului intre operatiuni. Am vazut din pacate, o multime de nereguli in montarea acestor placi, printre muncitorii nostrii fiind bine impamantenita sintagma "las'ca merge si-asa, tot polistiren e". Fiecare producator are si o pagina despre montaj, asa ca recomand celor care au de facut termoizolatie sa consulte aceste pagini, sa vada ce li se potriveste, ce li se recomanda, iar atunci cand vor discuta cu constructorul vor fi cu temele facute. Concret, pentru mine termoizolatia mi-a adus deja un castig. “
tinitaro
Merita sa ai casa izolata. Izolatia ulterioara cu polistiren expandat trebuie facuta cu simt de raspundere, adica executata corect, cu adeziv de calitate si ce este mai important: adezivul sa fie pe toata suprafata placii de polistiren, deoarece in timp, dupa cativa ani, in spatiul gol ramas intre polistiren si zidul existent apare cu siguranta mucegai. Deci sunt bani aruncati.”
magda_5564
“Am o casa destul de maricica, cu fata spre Nord. Pana sa aplic termoizolatia la exterior, de 5 cm cu polistiren, iarna, pe peretele de la N era pur si simplu zapada in camerele neancalzite. Era jale. Acum tin florile acolo. E diferenta de cel putin 10 grade. Este incomparabil. Deci, merita investitia cu varf si indesat. Am schimbat si ferestrele si usile. E extraordinar cat de mult conteaza. Iar vara e super racoare, cand afara te topesti. Inca un avantaj: nu mai e nevoie de aer conditionat.”
Esti curios sa afli mai multe detalii legate de problema termoizolarii casei sau consideri ca ai ceva de adaugat? Te invitam sa participi la aceasta discutie deshisa pe Forum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.