Izolarea termica a locuintei este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire, aceasta marind nivelul de confort si reducand cheltuielile, in anumite situatii, chiar cu pana la 50 %. Cu toate ca reabilitarea termica presupune o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi foarte avantajoasa.
Pe Forumul Condo am descoperit o discutie legata de avantajale procesului de termoizolare. Iata cateva dintre comentariile membrilor Comunitatii:
monica_mina
“Credeti ca merita investitia in placarea exterioara a unei case cu placi de polistiren? Adica, procesul este destul de costisitor si nu stiu sigur daca se amortizeaza in timp. Daca are cineva o asemenea experienta l-as ruga sa-mi ofere cateva sfaturi. Multumesc.”
najurb
“Caldura migreaza de la zonele calde catre cele reci. Termoizolatia ar trebui montata in locurile unde trebuie redusa “migrarea”. Aceste locuri sunt reprezentate de peretii exteriori si tavan. Insa nu trebuie omisi peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul, demisolul sau camarile etc. Zonele care permit un schimb de caldura intre interiorul si exteriorul unei cladiri se numesc punti termice, acestea fiind o sursa de pierdere de energie si de disconfort. Puntile termice apar la imbinarea peretilor casei, la balcoanele iesite in afara, la tocurile si la marginea ferestrelor etc. O atentie deosebita trebuie acordata izolarii planseului si acoperisului. Izolatia exterioara este cea mai buna solutie pentru evitarea formarii puntilor termice. Cele mai utilizate materiale sunt polistirenul expandat si vata minerala. Cu cat materialele izolante sunt mai performante, cu atat rezultatul este mai bun. Trebuie stiut ca o mare parte din caldura se pierde prin ferestre. Odata cu izolarea peretilor ar trebui inlocuite sau reconditionate ferestrele si usile.”
dragosh_iliescu2000
“Da. Merita. Am o casa care a fost izolata acum 3 ani iar costurile la incalzire au scazut simtitor.”
theCat
“Termoizolatia este eficienta si aduce o reducere de pana la 40% la cosumul de combustibil , in conditiile in care se face corect. Normal, pentru o casa construita deja, izolatia se face doar pe exterior, si este logic, adica de unde apare temperatura, rece sau calda. De asemenea, procedeul, modul de aplicare conteaza foarte mult, de aici aparand sau nu probleme ulterioare. Pana si numarul de bolturi din plastic si asezarea lor pe placa are importanta. Apoi respectarea timpului intre operatiuni. Am vazut din pacate, o multime de nereguli in montarea acestor placi, printre muncitorii nostrii fiind bine impamantenita sintagma "las'ca merge si-asa, tot polistiren e". Fiecare producator are si o pagina despre montaj, asa ca recomand celor care au de facut termoizolatie sa consulte aceste pagini, sa vada ce li se potriveste, ce li se recomanda, iar atunci cand vor discuta cu constructorul vor fi cu temele facute. Concret, pentru mine termoizolatia mi-a adus deja un castig. “

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!
Romanian Travel Forum, pe 15 martie la Bucuresti
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: