Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Termoizolarea casei

Cu toate ca reabilitarea termica presupune o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi extrem de avantajoasa. Iata parerile membrilor Comunitatii referitoare la acest subiect.

Izolarea termica a locuintei este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire, aceasta marind nivelul de confort si reducand cheltuielile, in anumite situatii, chiar cu pana la 50 %. Cu toate ca reabilitarea termica presupune o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi foarte avantajoasa.
Pe Forumul Condo am descoperit o discutie legata de avantajale procesului de termoizolare. Iata cateva dintre comentariile membrilor Comunitatii:
monica_mina
“Credeti ca merita investitia in placarea exterioara a unei case cu placi de polistiren? Adica, procesul este destul de costisitor si nu stiu sigur daca se amortizeaza in timp. Daca are cineva o asemenea experienta l-as ruga sa-mi ofere cateva sfaturi. Multumesc.”
najurb
“Caldura migreaza de la zonele calde catre cele reci. Termoizolatia ar trebui montata in locurile unde trebuie redusa “migrarea”. Aceste locuri sunt reprezentate de peretii exteriori si tavan. Insa nu trebuie omisi peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul, demisolul sau camarile etc. Zonele care permit un schimb de caldura intre interiorul si exteriorul unei cladiri se numesc punti termice, acestea fiind o sursa de pierdere de energie si de disconfort. Puntile termice apar la imbinarea peretilor casei, la balcoanele iesite in afara, la tocurile si la marginea ferestrelor etc. O atentie deosebita trebuie acordata izolarii planseului si acoperisului. Izolatia exterioara este cea mai buna solutie pentru evitarea formarii puntilor termice. Cele mai utilizate materiale sunt polistirenul expandat si vata minerala. Cu cat materialele izolante sunt mai performante, cu atat rezultatul este mai bun. Trebuie stiut ca o mare parte din caldura se pierde prin ferestre. Odata cu izolarea peretilor ar trebui inlocuite sau reconditionate ferestrele si usile.”
dragosh_iliescu2000
“Da. Merita. Am o casa care a fost izolata acum 3 ani iar costurile la incalzire au scazut simtitor.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.