Setari Cookie-uri

Aeroporturile cu cele mai inspirate design-uri

Aeroporturile reprezinta cu siguranta Piramidele timpurilor noaste.

Acoperisul dispune de doua functii extrem de importante, in acelasi timp: permite patrunderea lumii naturale prin bolta, ceea ce contribuie la scaderea consumului de energie, si furnizeaza informatii utile cu privire la orientarea pasagerilor.
Terminalul 3, Aeroportul Beijing Capital International China
In ciuda dimensiunii sale colosale, Aeroportul International din Beijing a fost construit in doar patru ani, de catre 50.000 de muncitori.
In patru luni, arhitectii de la Foster + Partner au realizat 2.500 de schite ce se diferentiaza printr-un design extrem de elegant.
Terminalul 5, Aeroportul International Heathrow, Londra
Chiar daca lucrarile la Terminalul 5 al aeroportului Heathrow au inceput in anul 1989, acesta a fost inaugurat abia in martie 2008. Constuctia pentru care s-au cheltuit 8,23 miliarde de dolari se deosebeste de celelalte prin flexibilitate.
Astfel, arhitectul Richard Roger a creat un spatiu in care se gasesc birouri pentru check in, spatii comerciale, zone de asteptare pentru pasageri, spatii a coror functionalitate poate fi schimbata extrem de usor, in functie de nevoile care apar pe parcurs.
Terminalul 3, Aeroportul International Dubai, Emiratele Arabe Unite
Semanand cu aripa unui avion, aceasta constructie colosala in valoare de 4,1 miliarde de dolari nu este deloc una obisnuita.
Chiar daca este al doilea aeroport din lume in ceea ce priveste ritmul de crestere al numarului de pasageri, acesta ajungand la 70 de milioane de oameni, ceea ce face unic Aeroportul International din Dubai este cantitatea de marfa ce depaseste patru milioane de tone pe an.
Aeroportul Sondika, Bilbao, Spania
Aeroportul din Bilbao este o veritabila opera de arta a artistului, sculptorului si arhitectului spaniol Santiago Calatrava, finalizata in anul 2000.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.