Tendinte office design

Tendinte office design

Cercetarile arata ca noile tehnologii si tipare de lucru au un efect direct asupra modului in care oamenii utilizeaza spatiul pentru birou.

"Piata romaneasca de design pentru spatii pentru birouri si mobila de gen este in plina crestere, datorita expansiunii companiilor deja existente pe piata sau prin patrunderea unora noi, actiuni cauzate de boom-ul economic pe care Romania il traverseaza", declara Christophe Weller, Managing Partner Corporate Office Solutions. Valoarea pietei locale de mobilier pentru birou in anul 2006 a fost estimata de COS la 60 de milioane de Euro, cu o crestere estimata pentru 2007 cu inca cel putin 10 - 15%. Cele mai active sectoare generatoare de cerere au fost in anul trecut cel bancar, de telecomunicatii, automobile, IT, FMCG si servicii.

In Romania, companiile au acum o noua viziune asupra organizarii spatiilor de lucru. Ele sunt deschise si mobile, pentru a permite cresterea eficientei angajatilor. "Pentru a face ca mobilitatea sa devina un real succes, spatiile de lucru trebuie sa fie adaptate in cel mai inalt grad diverselor activitati si sa poata fi oricand mutate in alta locatie din spatiul respectiv. Oamenii au activitati si stiluri de lucru diferite, lucreaza in departamente diferite, iar amenajarile trebuie sa fie flexibile, pentru a corespunde atat necesitatilor de lucru individuale, cat si celor de lucru in echipa", adauga Christophe Weller.

In materie de design, predomina stilul minimalist cu linii drepte, simple, cu accesorii simple. Toate aceste elemente sunt de fapt folosite si in arhitectura contemporana si sunt preferate de majoritatea clientilor. In general, culorile predominante pentru amenajarea sediului fiecarui client reflecta culorile "corporate", culori care de cele mai multe ori se regasesc in logo-ul companiei.

Tendintele internationale care guverneaza activitatea de amenajare si organizare a spatiilor pentru birouri au fost conturate in urma unui studiu al grupului Steelcase impreuna cu IPSOS in sase tari europene (Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie), unde peste 2500 de manageri si-au exprimat opinia asupra stilului national de lucru in cadrul organizatiei si asupra planificarii spatiului de birou.

Potrivit declaratiilor lui Nicolaisen, s-au identificat la nivel european o serie de tendinte ale stilului de lucru, cu implicatii directe asupra designului spatiului pentru birou si al mobilierului:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2007
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri