Setari Cookie-uri

Pinterest dezvaluie 5 tendinte in amenajari, la care sa ne asteptam in 2015

Cunoscutul site Pinterest a lansat lista cu cele 100 de tendinte in ceea ce priveste stilul de viata pentru anul 2015, bazate pe cele mai populare imagini. Am descoperit 5 tendinte in amenajari, pe care Pinterest le anticipeaza pentru 2015.

Cunoscutul site Pinterest a lansat lista cu cele 100 de tendinte in ceea ce priveste stilul de viata pentru anul 2015, bazate pe cele mai populare imagini. In vreme ce aceasta lista acopera tendinte din mai multe domenii, noi am restrans-o, pentru a va prezenta cinci tendinte din amenajarile interioare, pe care Pinterest le anticipeaza pentru anul urmator.

1. Realizeaza proiecte din paleti
Paletii sunt o sursa extraordinara pentru a realiza diferite obiecte de mobilier. Marele avantaj al acestora este faptul ca sunt ieftini si pot fi transformati intr-o varietate mare de piese de mobilier. Astfel, iti poti realiza din paleti comoda TV, pat, tablie pentru pat, masuta de cafea, etajere, canapele si nu numai - imaginatia ta este singura limita! In bucatarie, foloseste paletii sub forma de etajera, ca suport pentru pahare si cani.
Descopera 5 piese de mobilier din paleti

2. Gradinaritul, o tendinta puternica!
Indiferent ca locuiesti intr-o casa cu o curte mare sau intr-un apartament cu un balcon de mici dimensiuni, este imperios sa ai propria gradina in 2015! Gradinile verticale, care atrag din ce in ce mai multa atentie, sunt sursa de inspiratie pentru peretii naturali, o tendinta puternica in ultima perioada, pe care cei de la Pinterest o anticipeaza ca fiind una dintre cele mai importante tendinte din 2015. Pentru a economisi spatiu, dar si pentru a-l anima, dezvolta viitoarea ta gradina... vertical! Ce presupune acest lucru? Decoreaza cu plante cataratoare sau prinde de pereti ghivece cu plante, cu scopul de a obtine un perete verde, natural.
Descopera cum poti folosi gradinile verticale in locuinta

3. Stilul eclectic in amenajari
Stilul eclectic este preferatul designerilor, permitandu-le sa combine piese apartinand diferitor stiluri, cu scopul de a obtine un rezultat spectaculos si cu personalitate. Stilul rustic incepe sa se impuna din ce in ce mai mult, insa este utilizat in cantitati limitate, fiind combinat cu elemente moderne. Felii de trunchiuri de copaci sunt combinate cu accente moderne, rezultand, de exemplu, etajere sau masute de cafea inedite.

4. Vaze pentru pereti
Vazele pentru pereti se numara si ele in lista celor de la Pinterest. Sunt o metoda inedita si spactaculoasa, in acelasi timp, de a decora peretii si de a anima o incapere. Poti realiza chiar tu o asemenea vaza. Prinde de o bucata de lemn un inel in care sa poti introduce o vaza, un borcan sau orice alt recipient iti doresti pentru viitoarele tale flori. Le poti incadra cu o rama fotografica mai mare, pentru a le scoate in evidenta.

5. Peretii, locul perfect pentru arta!
O alta tendinta pe care am putut sa o observam si care se va impune in urmatorul an este decorarea peretilor cu cat mai multe tablouri si nu numai, obtinand, astfel, un perete-galerie. Este ocazia perfecta pentru a transforma un perete in punctul focal al incaperii, folosind diverse print-uri, tablouri, fotografii cu familia si nu numai. Atentie, insa, amplasarea tuturor acestor elemente nu trebuie sa fie aleatorie, ci atent studiata, astfel incat sa obtii o compozitie artistica, nu un perete aglomerat.

Citește și:

foto main: ImageFlow, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.