Setari Cookie-uri

Dezordinea in Feng Shui

Inainte de a amenaja o incapere dupa principiile Feng Shui, cat si dupa ce s-a terminat acest proces, este foarte important sa avem o locuinta curata si ordonata. Dezordinea este considerata in Feng Shui o energie negativa si poate avea influenta asupra vietii noastre.

Inainte de a amenaja o incapere dupa principiile Feng Shui, cat si dupa ce s-a terminat acest proces, este foarte important sa avem o locuinta curata si ordonata. Dezordinea este considerata in Feng Shui o energie negativa si poate avea influenta asupra vietii noastre.

Ordinea si inlaturarea gunoaielor si a obiectelor nefolositoare au un rol extrem de important in Feng Shui, intrucat contribuie la calitatea sanatatii noastre, la problemele in familie, dar si la circulatia fluxului. Un spatiu aglomerat si dezordonat impiedica curgerea adecvata a energiei, indiferent de functiunea incaperii. Cu toate acestea, insa, incaperile cu care trebuie sa incepi, atunci cand faci curatenie, sunt dormitorul, bucataria si holul de la intrare.

Culorile verde, rosu si purpuriu stimuleaza energia specifica prosperitatii. Poti folosi aceste culori in diferite forme, dar tinand cont si de elementele Feng Shui si de coltul in care le poti amplasa.

Dormitorul este Curatenie Feng Shui cea mai importanta incapere. Acesta este spatiul in care ne relaxam si ne reincarcam bateriile, motiv pentru care trebuie sa acorzi o atentie deosebita. Incepe prin a inlatura obiectele de sub pat, dar si a celor inutile din intreaga incapere. Obiectele pe care le folosesti mai rar le poti depozita in cutii. Urmatorul pas este sa faci ordine in dulap; chiar daca nu se vede ce se ascunde in spatele usilor acestuia, este imperios ca hainele sa fie ordonate. Un alt aspect important este sa renunti la aparatele electronice, precum televizorul, calculatorul, sistemul audio, diferite echipamente sportive, dar si la obiectele legate de munca, intrucat produc energii negative.

In bucatarie, sectorul aferent sanatatii, trebuie sa pastrezi mereu curate frigiderul, aragazul, cuptorul si blatul de lucru. Ai mereu in vedere sa nu pastrezi mancarea prea mult timp in frigider, intrucat se poate strica si influenteaza Chi-ul; frigiderul trebuie sa fie mereu curat si ordonat. Evita depozitarea si folosirea produselor de curatare toxice si inlocuieste-le cu unele naturale.

Holul de la intrare
reprezinta calea de acces a Chi-ului, cat si primul contact pe care il avem cu locuinta. Acesta trebuie sa fie eliberat de toate obiectele care ar putea impiedica circulatia energiei pozitive. Daca in aceasta zona a locuintei domina dezordinea, fluxul energiilor va fi perturbat in toata casa, chiar daca celelalte incaperi sunt curate si ordonate. In cuier, pastreaza doar hainele specifice sezonului respectiv, pentru a evita aglomeratia. Nu in ultimul rand, infrumuseteaza acest sector; intrucat este primul impact pe care il ai cu caminul tau, acest lucru te va ajuta sa te simti mai bine, odata ce ai intrat in locuinta.

Foto: UniqueChic Furniture Limited

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.