Setari Cookie-uri

Forumul Condo: Stilul contemporan vs. stilul clasic

In privinta amenajarii interiorului exista o gama larga de stiluri din care putem sa alegem, insa doua dintre acestea sunt cele mai frecvente, stilul clasic si cel contemporan.

In privinta amenajarii interiorului exista o gama larga de stiluri din care putem sa alegem, insa doua dintre acestea sunt cele mai frecvente, stilul clasic si cel contemporan. In timp ce stilul clasic cuprinde piese de mobilier realizate din lemn masiv, ce prezinta o combinatie de linii drepte cu linii curbe, intrerupte prin detalii sculptate, cel contemporan se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate. Unii considera ca linistea si caldura oferita de stilul clasic nu poate fi obtinuta prin intermediul nici unui alt stil de amenajare. Mai mult decat atat, unele persoane sunt de parere ca o imagine contemporana este una extrem de rece, sterila si rigida, insa lucrurile nu stau tocmai asa. Stilul de azi este o imbinare de elemente confortabile, locuibile care creeaza o senzatie sofisticata si proaspata.
Fiecare din aceste stiluri prezinta o serie de caracteristici ce le fac cu totul speciale, insa optiunea pentru una dintre acestea trebuie sa fie compatibila cu personalitatea beneficiarului.
In cautarea noastra dupa subiecte interesante pe Forum am descoperit o dezbatere legata de aceste doua stiluri de amenajare. Iata care sunt preferintele membrilor Comunitatii cu privire la stilul clasic si la cel contemporan:
malinadusca
“Care este stilul vostru preferat de amenajare? Mie imi place si contemporanul si clasicul. Parca nu ma pot decide care imi place mai mult. Garsoniera mea este amenajata in stil contemporan, adica am mobilier cu linii simple si joase, culori neutre etc. Dar parca nimic nu se compara cu eleganta clasicului. Daca as avea o vila mi-as dori enorm o sufragerie clasica, poate chiar victoriana. Mi se par superbe. Voi ce ziceti?”
feeleco
“Desigur stilul contemporan, modern, minimal, este unul placut datorita simplitatii sale, dar si practic, foarte potrivit stilului de viata din zilele noastre. Totul bine gandit pentru a fi cat mai comod, cat mai functional, cat mai la indemana. Pe de alta parte nimic nu se compara cu "dulcele stil clasic"... grandoare, eleganta, stil, lux. Insa, fiecare in parte, utilizate absolut pur, mi se par extraordinar de privit, dar nu stiu daca mi-ar fi la indemana sa traiesc intr-un ambient amenajat de asemenea maniera. Consider ca o simbioza a acestor doua stiluri, asa zisul stil modern-clasic ar fi in stare sa realizeze acel incomparabil "Acasa" pentru mine.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.