Setari Cookie-uri

Accente de rosu in cadrul amenajarilor interioare

Rosul este una dintre cele mai calde culori si simbolizeaza vitalitatea, energia, eficacitatea si increderea in sine. In articolul de fata ne propunem sa iti oferim cateva sfaturi legate de felul in care poti folosi rosul in cadrul amenajarilor interioare.

Pentru un interior cu un aer oriental poti avea in vedere imprimeurile seducatoare specifice acestui stil, in care se regasesc si tonuri de rosu, cele mai frumoase exemple fiind oferite de covoare sau draperii.
Pentru stilul art deco, rosul este o culoare vibranta si energica fiind, in general, exploatata pe deplin.
In cadrul interioarelor mediteraneene sunt foarte frecvente accesoriile ce combina tonuri de rosu, albastru si auriu.
Stilul frantuzesc recurge deseori la culoarea rosie cu scopul de a obtine un efect teatral.
Cum folosim rosul in amenajarile interioare?
Atunci cand folosesti rosul in amenajarile interioare exista doua variante. Poti sa utilizezi aceasta culoare ca punct focal al incaperii sau cu rol de accentuare. Este indicat ca rosul sa fie folosit intr-o schema monocromatica sau ca parte dintr-o alta combinatie de culori cu scopul de a realiza un spatiu cu o imagine indrazneata.
Rosul poate fi utilizat in cantitati mici sau mai mari in cadrul unor decoratiuni, covoare, tapiterii pentru piesele de mobilier sau pentru perdele si draperii. Aranjamentele florale, pernele si vasele decorative si diferitele decoratiuni interioare pot fi folosite pentru a intregi decorul incaperii.
Exista o serie de nuante de rosu si o varietate de moduri prin care poti include aceasta culoare in cadrul locuintei, fara sa realizezi un ambient coplesitor.
Alege accesorii rosii
Daca rosul este una dintre culorile tale preferate, evita sa zugravesti intreaga incapere in rosu, limitandu-te la un singur perete, iar acesta va inviora cu siguranta incaperea si va oferi caldura spatiului interior.
Alege decoratiuni interioare rosii, precum vaze, printuri, lumanari sau rame foto, pentru a oferi o nota de interes interiorului, evitand insa o imagine apasatoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.