Setari Cookie-uri

Accente de rosu in cadrul amenajarilor interioare

Rosul este una dintre cele mai calde culori si simbolizeaza vitalitatea, energia, eficacitatea si increderea in sine. In articolul de fata ne propunem sa iti oferim cateva sfaturi legate de felul in care poti folosi rosul in cadrul amenajarilor interioare.

De ce sa folosim accente de rosu in cadrul amenajarilor interioare? Rosul este una dintre cele mai calde culori si simbolizeaza vitalitatea, energia, eficacitatea si increderea in sine. Rosul face afirmatii indraznete si este, in mod intamplator, culoarea preferata a persoanelor deschise, sociabile. In articolul de fata ne propunem sa iti oferim cateva sfaturi legate de felul in care poti folosi rosul in cadrul amenajarilor interioare.
Cum se incadreaza rosul in diferitele stiluri de amenajare?
Dupa principiile Feng Shui, rosul este asociat cu puterea, iubirea, aspiratia si placerea. Accentele teatrale de culoare, precum cele rosii sunt folosite cu masura, rezumandu-se la o singura decoratiune sau piesa de mobilier. Motivul pentru acest lucru este faptul, ca o culoare cu cat este mai intensa, cu atat este necesara o cantitate mai redusa pentru a fi eficienta. Asadar, foloseste culori mai deschise pentru zone mai mari, in care sa incadrezi cateva accente de culori intense cu un efect dramatic.
Stilul contemporan se caracterizeaza prin elemente neutre cu cateva accente de culori indraznete, de cele mai multe ori rosii. De asemenea rosul se incadreaza foarte bine ca si culoare de accentuare in interioarele configurate in jurul combinatiilor de alb si negru. Pentru a oferi vitalitate unui spatiu contemporan, alege un rosu puternic pentru perne decorative, covorase sau cateva mici decoratiuni precum vasele decorative din sticla sau ceramica.
O locuinta cu un design modern prezinta mai multe nuante de rosu. De la tonuri primare, la nuante clasice de bordo sau cu tente maronii, toate acestea sunt prezente in interioarele moderne.
In general, stilul traditional se fereste de rosul intens si in schimb, prefera bordo-ul sau rosul caramiziu. Covoare cu imprimeuri bogate, cu accente de rosu inchis sunt ideale pentru un astfel de decor.
In cadrul stilului rustic, cuverturile sau alte textile ce combina rosul, verdele si negrul, pot fi folosite cu succes ca accesorii ce ofera o nota de fantezie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.