Setari Cookie-uri

10 sfaturi Feng Shui pentru dormitor

Pentru a avea un dormitor armonios, ce va avea efecte benefice si asupra altor aspecte ale vietii tale, poti sa te ghidezi dupa urmatoarele 10 principii Feng Shui.

Pentru a avea un dormitor armonios, ce va avea Feng Shui in dormitor efecte benefice si asupra altor aspecte ale vietii tale, poti sa te ghidezi dupa urmatoarele 10 principii Feng Shui.
10 sfaturi Feng Shui pentru dormitor
1.
Este ideal sa alegi pentru dormitor camera cea mai indepartata de usa de intrare a locuintei. La nivelul subconstientului, acest lucru iti va oferi un plus de siguranta, stabilitate si protectie. Se spune ca cel mai rau loc de amplasare al dormitorului este in apropierea usii principale, insa, trebuie sa fim realisti, deoarece uneori nu prea ai de ales. Asadar, daca nu ai asemenea posibilitati, ia in considerare celelalte sfaturi, si profita la maxim de spatiul de care dispui.
2. Pentru a realiza o atmosfera calduroasa si primitoare, zugraveste dormitorul in culori neutre, precum crem sau culoarea piersicii, iar albastrul deschis, verdele si culoarea de levantica vor invoca o energie Feng Shui in dormitor tamaduitoare. Daca doresti sa-ti imbunatatesti viata de cuplu, alege roz si rosu, culori ce vor contribui romantismului din viata ta. Nu uita, ca aceste culori le poti folosi doar cu rolul de usoare accentuari; culori puternice precum rosu, portocaliu sau galben, sunt asociate de cele mai multe ori cu Yang, si pot fi prea stimulatoare pentru dormitor.
3. Amplaseaza patul cat se poate de departe de usa si evita sa fie in linie directa cu aceasta. Nu il amplasa sub o fereastra, deoarece aceasta duce lipsa de protectia simbolica a unui perete solid si poate provoca un somn zbuciumat datorita energiei care intra si iese prin fereastra. Investeste intr-un capatai de pat deoarece ofera un bun suport pentru cap.
Evita cu orice pret sa dormi cu picioarele catre usa. In cultura traditionala chineza, aceasta se numeste “pozitia mortii” deoarece decedatii sunt scosi afara prima data cu picioarele. Practicienii Feng Shui considera ca dormitul in aceasta pozitie poate sa-ti stoarca forta vitala. Daca nu ai nici o modalitate de a evita acest lucru, ar trebui sa recurgi la un pat prevazut cu o placa pentru picioare, sau la o piesa de mobilier amplasata in fata patului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.