Setari Cookie-uri

Idei pentru reamenajarea bailor mici

Reamenajarea unei bai de dimensiuni reduse poate fi o sarcina destul de dificila. Din fericire exista unele metode moderne pentru a face acest lucru posibil, in asa fel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Reamenajarea unei bai de dimensiuni reduse poate fi o sarcina destul de dificila. Din fericire exista unele metode moderne pentru a face acest lucru posibil, in asa fel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor. Fara sa fie necesara adaugarea unor metri patrati suplimentari, urmarind unele sfaturi, va puteti transforma mica baie intr-un spatiu mai incapator. Este adevarat ca o baie mica poate fi un spatiu intim si confortabil, insa de cele mai multe ori este un spatiu claustrofobic si depresiv. In functie de stilul de amenjare pe care il veti alege, aceasta va putea fi linistitoare si sofisticata, fermecatoare sau stralucitoare.
Indiferent de stilul ales pentru amenajare, baia va avea aceleasi dimensiuni. Insa, cu putina magie vizuala, modificare cromatica si iluminare, va puteti transforma baia intr-un refugiu primitor.
In ceea ce priveste stilul de amenjare interioara, daca va hotarati asupra unui anumit stil, puteti planifica de la bun inceput felul in care veti profita cel mai mult de spatiul oferit de baie. Un stil modern, neted, poate fi ideal, deoarece are tendinta de a mari spatiul.

Citește și:


Paleta cromatica
Paleta cromatica este o problema vitala atunci cand vine vorba despre crearea iluziei unui spatiu mai mare. Evitati culorile puternice si stridente pentru pereti. Alegeti astfel de culori pentru prosoape si accesorii, insa pentru fundal, recurgeti la tonuri pastelate, neutre si alb. Culorile reci creeaza un sentiment de liniste. Daca veti zugravi un perete opus intr-o nuanta mai inchisa, acesta va parea mai indepartat, creand iluzia de adancime.
Puteti crea iluzia unui tavan mai mare decat in realitate, prin aplicarea unei cornise, de aceeasi culoare, in jurul muchiilor tavanului.
In ceea ce priveste obiectele de arta, puteti atarna pe peretele cel mai mare, neacoperit cu mobilier, un tablou sau o fotografie ce infatiseaza o fereastra prin care se vede o frumoasa gradina sau orizontul. Orice obiect de arta ce reprezinta o panorama exterioara poate contribui la crearea iluziei de spatiu mai mare.
In ceea ce priveste pardoseala, folositi placi mari de gresie in culori deschise. O pardoseala alba, bej sau gri va contribui la efectul de spatiu marit. Daca nu aveti posibilitatea de a inlocui pardoseala existenta, puteti aplica peste aceasta, un covoras cu o nuanta deschisa.

Mobilierul
Atunci cand decorati o baie de dimensiuni reduse trebuie sa aveti in vedere modul in care distribuiti piesele de mobilier. Daca se poate, evitati sa amplasati mobilierul in dreptul usilor, cu scopul de a deschide spatiul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.