Setari Cookie-uri

Amenajarea unei locuinte modeste!

Cea mai mare problema, cu care se confrunta majoritate romanilor, este aceea a spatiului de acasa! Pentru foarte multi dintre noi, acasa inseamna un apartament de bloc sau o garsoniera cu o suprafata modesta si inghesuita!

Draperiile si perdelele trebuie sa formeze un tot unitar cu restul amenajarii. Indicat este sa alegeti aceeasi culoare ca cea a peretilor, insa cu o intensitate mai mare. In cazul in care canapeaua din living este tapitata cu un material inflorat, puteti merge pe aceeasi tema si in privinta draperiilor. Ideea de baza este ca acestea sa se completeze reciproc, sa formeze un decor luminos si plin de optimism.
Trebuie sa evitati folosirea a mai mult de trei nuante de baza.
Decoratiuni si accesorii
Intr-o incapere cu dimensiuni modeste, accesoriile si decoratiunile trebuie alese cu foarte mare atentie. Imaginea locuintei nu trebuie sa fie incarcate de obiecte decorative mici si inghesuite prin toate colturile casei. Alegeti doar doua trei accesorii, cu dimensiuni mari, care sa exprime ceva pozitiv si care sa beneficieze de o nuanta indrazneata. Chiar si un rosu aprins este acceptat intr-o incapere modesta. Nuantele aprinse, intalnite la diverse accesorii din locuinta, au scopul de a sparge monotonia si de a oferi viata. Atentie! Culorile aprinse nu trebuie sa se regaseasca intr-o masura egala cu cele calde si linistitoare. Acestea trebuie doar sa ofere un plus de viata si folosite in exces ele vor obosi atmosfera casei!
Si in privinta tablourilor, lucrurile se prezinta la fel. Pozitionati tablouri putine (poate chiar unul singur), cu dimensiuni mrari, care sa prezinte o tema optimista, realizat in nuante aprinse.
Cel mai important lucru, in amenajarea unei locuinte cu dimensiuni modeste, este acela de a renunta la ceea ce nu-ti foloseste. Desi pare complicat la prima vedere, daca veti urma regulile prezentate in articol, veti reusi sa schimbati aspectul casei voastre intr-un mod foarte placut! Succes si curaj!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.