Setari Cookie-uri

Amenajarea unei locuinte modeste!

Cea mai mare problema, cu care se confrunta majoritate romanilor, este aceea a spatiului de acasa! Pentru foarte multi dintre noi, acasa inseamna un apartament de bloc sau o garsoniera cu o suprafata modesta si inghesuita!

In cazul interioarelor precum bucatarie sau baia, puteti achizitiona piese de mobilier suspendate. Alegeti modele cu usi din sticla si cu design bazat pe alternanta gol-plin. In baie puteti pozitiona o oglinda generoasa deoarece creaza senzatia de spatialitate. Pentru ambele incinte sunt recomandate placile ceramice de dimensiuni mari, in nuante deschise, si fara model incarcat. In baie, alegeti obiecte sanitare care sa se incadreze perfect in spatiu si evitati cazile sau chiuvetele cu picior. O cabina de dus, o chiuveta mica si cocheta si un vas de wc cu bazinul ascund in perete, vor oferi si putin spatiu pentru depozitarea accesoriilor strict necesare.
Este posibil sa intampinati probleme legate de insuficient loc pentru depozitare. In acest caz exista o singura solutie, aceea de a scapa de anumite obiecte si accesorii care exista doar pentru ca reprezinta amintiri dragi sau achizitii sentimentale. In cazul unei locuinte cu dimensiuni modeste, trebuie sa facem si compromisuri daca dorim sa ne bucuram de cat mai mult spatiu.
Nuantele si spatiul
In amenajarea unei locuinte modeste trebuie sa tinem cont si de nuantele alese. Asemenea pieselor de mobilier si ele sunt foarte importante. Stim cu totii ca, nuantele indicate pentru o locuinta mica, sunt cele deschise/calde. Insa, foarte importanta este combinatia acestora. Pentru orice incapere cu dimensiuni mici, combinatiile ideale pornesc de la piesele de mobilier si de la pardoseala. Daca acestea sunt inchise trebuie sa cream un contrast la nivelul peretilor si al accesoriilor (covoare, perdele, draperii, decoratiuni). Trebuie sa evitati zugravirea tavanului si a peretilor in alb. Acesta ofera un aspect de spital, rece si sobru. Insa un bej pentru tavan este ideal. Pentru pereti puteti alege intre galben pai, culoarea oului de rata sau un portocaliu foarte deschis si linistitor. Aveti posibilitatea de a decora un perete al incaperii intr-o nuanta mai intensa. Important este sa pastrati aceeasi gama.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.