Setari Cookie-uri

Amenajarea unei locuinte modeste!

Cea mai mare problema, cu care se confrunta majoritate romanilor, este aceea a spatiului de acasa! Pentru foarte multi dintre noi, acasa inseamna un apartament de bloc sau o garsoniera cu o suprafata modesta si inghesuita!

Cea mai mare problema, cu care se confrunta majoritate romanilor, este aceea a spatiului de acasa! Pentru foarte multi dintre noi, acasa inseamna un apartament de bloc sau o garsoniera cu o suprafata modesta si inghesuita! Lipsa de spatiu provoaca, in timp, frustrari si depresii. Singura solutie pe care o avem este aceea de a face schimbari si modificari avantajoase. Cel mai indicat lucru este de a apela la un specialist. Deoarece designerii de interior isi ofera serviciile contra unor sume considerabile, optam sa ne amenajam singuri locuintele. Singura problema este ca rezultatul final poate fi nereusit iar investitia realizata de noi nu va avea efectul dorit.
Astfel, inainte de a ne apuca de reamenajarea casei, este recomandata o documentare foarte atenta. CONDO iti prezinta cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a-ti redecora locuinta cu bun gust.
Alegerea pieselor de mobilier
Atunci cand dorim sa redecoram o locuinta modesta trebuie sa schimbam si piesele de mobilier. Sunt sigura ca, mobilierul potrivit poate solutiona problema spatiului din casa. Important este, ca atunci cand mergem la cumparaturi, sa stim sa diferentiem piesele de mobilier pentru spatii modeste de cele pentru spatii generoase. In primul rand, mobilierul care se potriveste unei locuinte mici este cel cu design aerisit, in nuante calde si fara model. Asa ca, indiferent de ce va atrage atentia, nu uitati ce trebuie sa achizitionati - ceea ce se potriveste dimensiunilor din casa. Masurati cu mare atentie spatiul de care dispuneti si realizati cateva schite in care sa pozitionati mobilierul. Trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte. Amplasarea oricarei piese de mobilier nu trebuie sa incurce circulatia. Un alt aspect este acela de a alege, in locul scaunelor/fotoliilor voluminoase, puff-uri sau fotolii pliante. Acestea din urma pot fi amplasate doar atunci cand este nevoie de ele.
Tot pentru a valorifica spatiul puteti opta pentru achizitionarea unei canapele pentru living extensibila si a paturilor suprapuse in camera copiilor. Pentru dormitorul matrimonial este ideal un pat cu lada. In acest sertar, destinat plapumei si pernelor, putem depozita multe alte lucruri pe care oricum le folosim foarte rar.
Tot in capitolul pieselor de mobilier intra si dulapurile. Stiu, in incaperile modeste este greu sa transformi o camera in dressing. Insa, suplinirea acesteia cu mai multe sifoniere nu este o solutie. In locul a doua sifoniere puteti alege unul tip dressing. Il puteti realiza la comanda, pe toata suprafata peretelui, dotat cu rafturi, sertare si suport pentru umerase. Puteti gasi un loc pe hol sau chiar in dormitorul dumneavoastra. Chiar daca veti face compromisuri pentru realizarea lui, va asigur ca aceasta piesa este mult mai avantajoasa decat sifonierele actuale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.