Setari Cookie-uri

Ce material alegem pentru mobila?

Lemn natural, derivate din lemn, materiale naturale sau materiale sintetice, fier forjat, sticla sau plastic. Care este cel mai avantajos material pentru mobilier?

Tapiterii
Tapiteriile sunt intalnite in mod special la corpurile de mobilier pentru sedere: canapele, fotolii, scaune, puff-uri, paturi. Piesele de mobilier tapitate sunt in trend anul acesta. Acestea ofera caldura si confort unei amenajari. In cazul in care optam pentru astfel de piese trebuie sa fim atenti la culoarea si modelul prezent. Desi suntem atrasi de foarte multe modele de tapiterii, trebuie sa alegem doar ceea ce se incadreaza exact in decorul casei noastre. De exemplu, pentru a pastra echilibrul cromatic, trebuie sa existe un contrast intre nuantele obiectelor de mobilier tapitate, pereti si pardoseala. Decorul tapiteriei trebuie ales astfel incat sa se incadreze stilului din interior. Un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere, in cazul acestui tip de alegere, este nuanta prezenta. Daca veti pozitiona corpurile de sedere tapitate in living, nuanta tapiteriei trebuie sa fie mai inchisa deoarece zona respectiva implica trafic mult, iar materialul poate fi patat cu usurinta.
Materiale naturale si materiale sintetice
Piesele de mobilier tapitate cu materiale naturale precum: bumbac, piele, panza, matase etc., ofera un aspect cald si placut. Fiecare material natural in parte are farmecul sau si se incadreaza intr-un decor diferit. Pielea si matasea sunt ideale pentru stilurile elegante si moderne. Tapiteriile din bumbac, lana si panza se incadreaza intr-un decor clasic si modern. Totul depinde de nuanta si de tema prezenta pe fundalul materialului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.