Setari Cookie-uri

Ce material alegem pentru mobila?

Lemn natural, derivate din lemn, materiale naturale sau materiale sintetice, fier forjat, sticla sau plastic. Care este cel mai avantajos material pentru mobilier?

Lemn natural, derivate din lemn, materiale naturale sau materiale sintetice, fier forjat, sticla sau plastic. Care este cel mai avantajos material pentru mobilier? Desi tinem cont mai mult de aspectul unei piese de mobilier decat de materialul din care este aceasta realizata, trebuie sa invatam sa acordam mai multa importanta calitatii decat aspectului estetic. Un corp de mobilier realizat dintr-un material mai bun, rezista foarte multi ani, si iti acorda posibilitatea de a-l reconditiona. Astfel, nu vei fi nevoit sa-ti schimbi mobila in fiecare an. Care sunt insa avatajele si dezavantajele fiecarui tip de material in parte!
Lemnul masiv
Mobilierul realizat din lemn masiv este mai scump si mai rezistent in acelasi timp. Lemnul masiv cuprinde diferite esente: fag, brad, stejar, artar, pin, cires etc. Indiferent de esenta aleasa, mobilierul din lemn masiv este mult mai sanatos decat restul materialelor. In plus, aspectul oferit de acest finisaj este foarte cald, inspirandu-ti siguranta si confort. Fiecare esenta ofera un aspect estetic diferit, iar dumneavoastra puteti alege nuanta care se potriveste cel mai bine cu restul decorului. Materialul este potrivit intr-o amenajare clasica iar acest tip de ambient nu se va demoda niciodata. O alta caracteristica pe care trebuie sa o aveti in calcul, este aceea ca, mobilierul din lemn masiv, este mai greu fata de restul materialelor.
Lemnul masiv, poate fi folosit cu mare succes si la placarea pardoselilor (parchet sau dusumea) sau pentru scarile interioare. Este indicat pentru pardoseala deoarece este calduros si foarte rezistent la trafic intens.
Deoarece este mai scump, puteti opta pentru achizitionarea pieselor, din mobilier masiv, nefinisate. Este foarte simplu sa le lacuiti/baituiti dumneavoastra in nuanta dorita. Astfel, veti avea mobilier de calitate la un pret mai mic.
MDF si PAL
Atat MDF-ul cat si PAL-ul sunt materiale foarte cautate deoarece ofera un aspect placut si sunt mai ieftine fata de lemnul natural. Ambele materiale sunt usor de lucrat si ofera posibilitati multiple de design. MDF-ul este mult mai rezistent decat PAL-ul si putin mai costisitor. Ambele finisaje pot fi lacuite sau vopsite in diverse nuante. Ceea ce trebuie sa stim, este faptul ca, mobilierul realizat din aceste materiale, daca nu sunt lucrate foarte bine, se pot degrada foarte repede. Desi mobilierul din materialele mentionate mai sus lasa o senzatie de lux si eleganta, datorita designului in care au fost realizate, trebuie sa fim foarte atenti la zonele in care le pozitionam, deoarece, intr-o incapere umeda (bucatarie, baie) acestea se umfla si se strica mult mai repede. Un alt lucru de care trebuie sa fim constienti este faptul ca, un corp de mobilier din MDF sau PAL nu poate fi reconditionat la nesfarsit, acest proces, stergandu-i din luciu si frumusete. Pe cand, mobilierul din lemn masiv primeste, in timp, un aspect mult mai placut si mai calduros. Astfel, inainte de a cumpara mobilierul din MDF sau PAL trebuie sa verificati toate aspectele legate de prindere si de realizare, inclusiv balamale, suruburi, manere etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.