Setari Cookie-uri

Scheme de culori in apartament

Culori, culori, culori... alegerea lor da cele mai multe batai de cap, insa au efectul cel mai puternic in stabilirea ambiantei unei incaperi.

O cale usor de urmat este sa alegeti un obiect pe care il indragiti si pe care sa va bazati intreg designul camerei. Trebuie, bineinteles, sa fie ceva reprezentativ, cu valoare estetica, insa nu este necesar sa devina punctul central al incaperii - atunci cand munca dumneavoastra va fi incheiata, ideal este sa obtineti un design unitar, inchegat, in care poate fi greu de observat de unde anume s-a plecat. Un tablou, un covor frumos sau o piesa de mobilier pot fi in egala masura punctul dumneavoastra de pornire.

Pasul urmator va fi, desigur, alegerea efectiva a culorilor. O schema de culori completa nu implica doar peretii si tavanul, ci toate obiectele din camera - de la mobilier si covoare, la computer si televizor.

Acestea fiind zise, puteti urma doua directii principale (chiar concomitent): culori analoage sau complementare. De exemplu, un tablou dominat de tonuri de albastru va poate sugera alte nuante de albastru, de la azurul cel mai deschis la culoarea cernelei, in sfera culorilor analoage, sau nuante de portocaliu, intre cele complementare. Alta varianta poate fi, pornind de la lemnul inchis unei piese de mobilier traditionale, sa aplicati o schema de culori inspirata de natura, in tonuri de rosu-maroniu si verde-galben. Folositi-va imaginatia pentru a gasi si alte combinatii!

Ultima etapa este adaugarea de accente care sa inchege compozitia - orice obiecte decorative gasiti a fi potrivite cu intentiile dumneavoastra, piese de mobilier samd. Chiar cercevelele ferestrelor sau scaunele va pot ajuta sa coordonati culorile intre ele, obtinand un tot arm
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.