Setari Cookie-uri

Sera, gradina plina cu flori in orice anotimp

Plantele reprezinta un izvor de viata si bucurie. Acestea necesita ingrijire indiferent de vremea de afara. Asa ca, locul cel mai potrivit pentru semanarea, cresterea si ingrijirea plantelor este sera.

Plantele reprezinta un izvor de viata si bucurie. Acestea necesita ingrijire indiferent de vremea de afara. Asa ca, locul cel mai potrivit pentru semanarea, cresterea si ingrijirea plantelor este sera.
Sera este o incinta destinata plantelor, care necesita o amenajare speciala. In primul rand aceasta trebuie sa fie amplasata intr-o zona insorita, cu partea cea lunga orientata catre coordonatele est-vest. Chiar daca simtiti ca ati gasit deja locul potrivit pentru a o construi trebuie, inainte sa va apucati de lucru, sa verificati daca aveti aproape de locul respectiv si o sursa de apa si de electricitate. Astfel nu veti fi nevoit sa faceti si cheltuieli inutile. Puteti opta sa amplasati sera dumneavoastra lipita de un perete al casei, acest lucru va capta si va conserva caldura. In privinta acoperisului, acesta nu trebuie orientat in calea vantului deoarece ar putea fi spulberat. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont in privinta amplasarii unei sere este acela de a evita sa o construiti in vecinatatea unui copac de dimensiuni mari. Acesta va umbri sera si poate cauza diverse probleme: cantitati mari de frunze cazute, crengi rupte etc.
Sera poate fi construita atat din sticla (material comun) cat si din plastic sau alte materiale. De preferat este sa folositi sticla deoarece aceasta permite o iluminare mai buna, nu se decoloreaza, retine caldura si poate fi curatata mai repede. In plus, acesta este un material destul de ieftin. Pentru a creste sanatos plantele, trebuie sa amenajati corespunzator interiorul serei. In primul rand aveti nevoie de rafturi mobile. Plantele vor creste, asadar rafturile vor necesita modificari. Daca doriti sa folositi si iarna sera trebuie sa o incalziti. Puteti face acest lucru cu ajutorul unor echipamente special concepute cu termostat. De asemenea, nu trebuie sa uitati ca vara, din cauza caldurii excesive, plantele din sera pot muri. Pentru a intampina acest lucru trebuie sa dotati incaperea cu geamuri mobile. Pe langa geamurile mobile veti avea nevoie si de jaluzele special concepute pentru a face umbra. Si ultima, dar una dintre cele mai importante probleme, este irigarea plantelor. Irigarea se face in functie de soiul plantei respective. Sunt soiuri care necesita irigare doar pe frunze (in acest caz apelati la un pulverizator) si soiuri care pot fi udate manual sau cu ajutorul anumitor sisteme ultrasofisticate. Indiferent de tipul de sera pe care doriti sa il realizati, faptul de a beneficia si iarna de o "gradina" cu flori este un lucru minunat care va reusi sa va relaxeze si sa va incalzeasca fiecare zi de iarna!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.