Setari Cookie-uri

Bancile incep sa acorde credite ipotecare

Numarul bancilor dispuse sa acorde credite ipotecare este in crestere, iar gradul de indatorare ajunge in unele cazuri pana la 70%, se arata intr-un comunicat al Coldwell Banker Mortgage, serviciul de consultanta al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Numarul bancilor dispuse sa acorde credite ipotecare este in crestere, iar gradul de indatorare ajunge in unele cazuri pana la 70%, se arata intr-un comunicat al Coldwell Banker Mortgage, serviciul de consultanta al Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Inceputul acestui an a adus o ajustare a produselor bancare prin cresterea gradului de indatorare, reducerea avansului minim ogligatoriu si scaderea ratelor dobanzilor la credite.
Astfel, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari BNR, o parte din banci au crescut deja gradul de indatorare pentru credite ipotecare pana la 50% - 70% in unele cazuri.
“Pe o piata imobiliara in asteptare, in care clientii si-au pierdut increderea in faptul ca mai exista solutii de finantare bancare pentru locuinte, este important ca acestia sa stie ca se pot obtine credite ipotecare in conditii similare cu cele anterioare inceperii crizei mondiale. Aceasta asteptare are o influenta majora asupra contractarii de credite, o mare parte din brokerii de credite s-au reprofilat pe alte activitati, iar altii s-au restrans la un nivel minim”, afirma Marius Andronache, director Coldwell Banker Mortgage, Valution & Research.
Suma maxima pentru un credit ipotecar
Coldwell Banker Mortgage Romania a incheiat parteneriate atat cu dezvoltatori, ce detin portofolii de peste 2.500 de proprietati rezidentiale, cat si cu mai multe banci locale: Banca Comerciala Romana, Raiffeisen, Alpha Bank, Volksbank, Bancpost, GE Money, Italo-Romena Bank, Banca Romaneasca, Credit Europe Bank, Piraeus Bank, Leumi Bank, OTP Bank, ATE Bank, IMMORENT si AT Leasing.
Acordul de finantare externa, semnat cu importante institutii internationale, are deja un efect direct pe piata de creditare a persoanelor fizice, asa cum bancherii anticipau in ultimele saptamani: dobanzile percepute incep sa scada.
Dupa ce Banca Transilvania a redus dobanzile la creditele in lei pentru clientii individuali cu unul-doua puncte procentuale, ajungand astfel la niveluri de 15%-15,5% pe an, un alt jucator din Top 5, Raiffeisen Bank, a scazut costurile pentru creditele noi, acordate persoanelor fizice.
Afla aici mai multe detalii despre ieftinirea creditelor.
Un articol de Sorina Negrila
Sursa: Wall-Street.ro.
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Atitudinea agentilor imobiliari - Unde s-a gresit si ce trebuie schimbat
De ce loveste criza mai intai chiriasii
In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.