Setari Cookie-uri

Alexandru Creanga, Kika: Multi producatori de mobila isi suspenda activitatea in luna august

In lunile de vara, cand majoritatea oamenilor isi orienteaza resursele financiare pentru a-si petrece concediile, vanzarile pe piata mobilei scad vertiginos, aceasta fiind cea mai critica perioada pentru producatorii si retailer-ii din aceasta industrie.

In lunile de vara, cand majoritatea oamenilor isi orienteaza resursele financiare pentru a-si petrece concediile, vanzarile pe piata mobilei scad vertiginos, aceasta fiind cea mai critica perioada pentru producatorii si retailer-ii din aceasta industrie.

“Sunt multi producatori care in luna august isi suspenda activitatea si se concentreaza pe reparatii si intretinerea utilajelor pentru ca cererea este foarte mica”, a declarat, pentru Wall Street, Alexandru Creanga (foto), Country Manager Kika.

Intamplator sau nu, deschiderea primului magazin Kika din Romania nu va avea loc intr-o luna de vara, ci in luna decembrie a acestui an.

“Magazinul Kika din Bucuresti se va intinde pe o suprafata de 27.000 de metri patrati si este amplasat in zona comerciala West Park din Militari”, mai spune acesta.

Citește și:

Investitiile intr-un magazin din reteaua retailer-ului austriac difera in functie de marimea acestuia, astfel investiile se pot cifra intre 18 si 25 milioane de euro.

“Intr-un oras de marimea Bucurestiului, era normal sa deschidem un magazin de 27.000 de metri patrati, insa suprafata magazinului poate ajunge pana la 5.000 de metri patrati atunci cand sunt amplasate in orase mai mici”, afirma Creanga.

Unitatea din Militari va avea doua nivele plus parterul - decoratiunile interioare vor fi la parter, iar cele doua nivele vor avea obiecte de mobilier - si va comercializa cateva zeci de mii de articole.

“Practic, oamenii vor gasi aici tot ceea ce este nevoie intr-o casa: de la mobila, decoratiuni interioare sau lenjerie pana la tapet, vopsea sau electrocasnice”, afirma reprezentantul Kika.
Pentru deschiderea primei locatii Kika din Romania compania este in plin proces de recrutare, urmand ca la inaugurarea acestui magazin circa 200 de oameni sa fie angajati.

Citește și:

“Pentru fiecare segment de produse vom avea consilieri care le vor oferi clientilor informatiile si sfaturile necesare. Vom oferi, de asemenea, si servicii de montaj si transport contra cost”, ne-a spus Alexandru Creanga.

Retailer-ul austriac va pune in vanzare o oferta generalista de mobila, incluzand toate segmentele de calitate, de la cel de tip cash&carry sau discount pana la cel de lux. Astfel, intrarea Kika pe piata locala va inaspri concurenta atat pe segmentul produselor cu preturi accesibile, dar si pe nisa mobilei de lux.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.