Setari Cookie-uri

Best of: Premiile pentru design 2008

Calatoria este o experienta unica, iar arhitectii si designer-ii isi folosesc la maximum imaginatia pentru a crea forme inedite ce tin de fiecare aspect al acestei experiente, de la hoteluri si muzee, la restaurante si chiar genti de voiaj. Aflate doar la a patra editie, premiile T+L (Travel+Leisure) au devenit rapid un punct de reper in industria de profil. YourMoney va invita sa cunoasteti castigatorii premiilor T+L de anul acesta.

Cel mai bun mijloc de transport
Gara Nordpark Cable
• Innsbruck, Austria;
• Designed by: Zaha Hadid;
Cu un design futuristic extrem de agresiv, cele 4 gari alpine din Austria, situate de-a lungul caii ferate ce leaga centrul orasului Innsbruck de Hungerberg sunt construite din sticla, plutind parca deasupra unor platforme simple de beton. La o prima vedere, gara ne duce cu gandul la transportul spatial, la rachetele ce depasesc viteza sunetului, insa, micile trenulete de culoare galbena sau albastra ce trec lenese printre munii acoperiti de zapada, ne readuc cu picioarele pe pamant. Zaha Hadid a creat o arhitectura exceptionala, ce se incadreaza perfect in decor, nu a intentionat nici o clipa sa exprime viteza ci exact opusul…gheata se topeste lent…apa ingheata incet…
Cel mai bun spatiu public

Stadionul National din Beijing
• Beijing, China;
• Designed by: Herzog & de Meuron;

Nu este un lucru chiar comun ca o cladire sa defineasca atat de bine orasul din care face parte incat sa devina o adevarata emblema a sa. Cu certitudine insa, lucrurile stau un pic altfel in cazul Stadionului National din Beijing, construit special pentru editia din acest an a Jocurilor Olimpice. Stadionul reprezinta o adevarata atractie, “o fantastica si armonioasa simfonie muzicala” sau, dupa cum l-au numit localnicii – “un cuib de pasari”. Impresionanta fatada a stadionului, care capata pe timp de noapte zeci de nuante, desemneaza Beijing-ul ca o veritabila capitala a secolului XXI.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.