Setari Cookie-uri

Best of: Premiile pentru design 2008

Calatoria este o experienta unica, iar arhitectii si designer-ii isi folosesc la maximum imaginatia pentru a crea forme inedite ce tin de fiecare aspect al acestei experiente, de la hoteluri si muzee, la restaurante si chiar genti de voiaj. Aflate doar la a patra editie, premiile T+L (Travel+Leisure) au devenit rapid un punct de reper in industria de profil. YourMoney va invita sa cunoasteti castigatorii premiilor T+L de anul acesta.

Town House Galleria
• Milano, Italia;
• Designed by: Ettore Mocchetti;
Situat in inima elegantului si exclusivistului oras Italian Milano, Town House este un hotel mic si cochet format din 24 de apartamente in care, nuante indraznete de culoare, lumina dramatica si piesele moderne de mobilier, contrasteaza armonios cu frescile de piatra, ale cladirii emblema in care se afla…fara indoiala, o combinatie reusita, indrazneata si eleganta.
Tarif: de la 800 euro/noapte;
Cel mai bun restaurant
Katsuya Hollywood
• Los Angeles, SUA;
• Designed by: Philippe Starck
• Indraznet, spirirtual si, bineinteles, senzational - exact la ce ne asteptam de la un restaurant cu specific chinezesc din Los Angeles al carui designer este celebrul Philippe Starck. Katsuya inspira caldura, este amuzant si imbietor; peretii sunt decorati cu multe fotografii supradimensionate ce infatiseaza o superba gheisa, ce atarna deasupra scaunelor cu design simplist si a canapelelor confortabile. Elemente traditionale ale culturii chineze cum ar fi betisorele si sticlutele de sake, reusesc sa dea o nota de unicitate restaurantului cu aspect inedit pentru un oras cu atat de multe masini cum este Los Angeles.
Cina pentru doua persoane: 150 dolari;
Cel mai bun muzeu:
The New Museum of Contemporary Art
• New York City, SUA;
• Designed by: Kazuyo Sejima si Ryue Nishizawa/Sanaa;
Format parca din niste cutii, asezate una peste alta intr-o dezordine ordonata, noul muzeu din New York impleteste maiestria muncii meticuloase, cu stilul minimalist, specific celebrilor sai arhitecti, care au castigat aceasta distinctie si anul trecut. Kazuyo Sejima si Ryue Nishizawa au creat o cladire de dimensiune mica, dar functional, gazduind trei expozitii in trei dintre cutiile sale albe. Muzeul reprezinta o antiteza a muzeelor exagerat de teatrale ce se construiesc in zilele noastre. Cu toate acestea, arhitectura lui nu este deloc una timida – museul dominand zona de Est a New-York-ului, cu nonsalanta si incredere in sine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.