Noua era a luxului in imobiliare

Noua era a luxului in imobiliare

Piata imobiliara de lux se supune si ea acestor schimbari, oferind mai mult decat reperele deja clasice - locatie si suprafata - chiar daca importanta lor nu este intrinsec atacata de noile « must »-uri.

Piata imobiliara de lux se supune si ea acestor schimbari, oferind mai mult decat reperele deja clasice - locatie si suprafata - chiar daca importanta lor nu este intrinsec atacata de noile « must »-uri.

"Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetatenti romani cat si straini (mai ales straini!) sunt interesati de achizitionarea unor proprietati de lux, vile cu valori de unu si peste un milion de euro. De obicei sunt persoane care au depasit varsta de 50 de ani (vorbim de cei care cumpara resedinta), insa pot fi si mai tineri daca fac achizitia in scop de investitii. Aceste persoane, indiferent de varsta, doresc standarde inalte, fie pentru propriul confort fie pentru a-si sustine imaginea. Sunt oameni care au pretentii foarte mari si nu se grabesc sa cumpere, preferand sa analizeze atent inainte fiecare oferta," spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale, Regatta.

In ceea ce priveste proprietatea, in primul rand trebuie sa beneficieze de o foarte buna locatie, vecinatati bune (cu vecini de calitate), finisaje de top si suprafata generoasa (living mare, fiecare dormitor cu baie proprie, minimum doua garaje, camera pentru bona/menajera/ingrijitor, teren mare).

"Vanzarea unei asemenea proprietati nu se face ultra rapid. Sunt necesare cel putin trei luni de promovare pentru obtinerea unui pret realist. Daca proprietarul doreste sa vanda o vila de lux este recomandabil sa nu o vanda imediat deoarece exista riscul ca aceasta sa fie cautata de oportunisti fara a i se aprecia valoarea reala. In ceea ce priveste negocierile, acestea dureaza cca. doua saptamani. Referitor la preturi, comparandu-le cu cele din zona europeana si est-europeana, suntem aproximativ la acelasi nivel. Totusi, la noi, inca sunt subapreciate cladirile in locatii deosebite, cu valoare arhitecturala sau istorica, » subliniaza Lacusta.

Un alt tip de proprietate de lux ravnita inca de la inceputurile sale pe piata este penthouse-ul. Primul apartament pe care l-am putea asemana unui penthouse a fost construit in 1936, langa Intercontinental.

"Vorbind despre actualele proiecte bucurestene care includ penthouse-uri, detasat conduce Proiectul Baneasa. Asta nu inseamna ca proiecte mai mici nu includ penthouse. Un bun exemplu este Le Sabine (langa Palatul Parlamentului) al carui penthouse deja s-a vandut.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2007
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri