Setari Cookie-uri

Constructii alternative

In domeniul arhitecturii, se remarca un interes crescand pentru realizarea de bioconstructii, in studierea si proiectarea constructiilor bioclimatice, punandu-se mult accent pe moderna teorie "Sustainable Architecture".


Piatra naturala
Casa din piatra
Piatra naturala folosita pentru constructia peretilor "grei" in combinatie cu lemnul si metalul (cupru - patina timpului ii da culoarea verde a padurii) pentru acoperis creeaza un edificiu complet integrat in natura. Peretii de piatra apar ca o prelungire a muntelui in interiorul locuintei. Folosirea pietrei locale ajuta la reglarea temperaturii interioare in acelasi timp respectand caracteristicile locului.

Bambus

Tehnica de constructie cu bambus este folosita de foarte multa vreme, existand constructii de peste 100 ani construite din bambus netratat cu imbinari traditionale (de obicei sfori). Noile tehnici de imbinare - bolturi si mortar introdus in zonele respective - permit realizarea de structuri mult mai mari, combinate cu recentele metode de tratare ce folosesc fumul impotriva insectelor si putrezirii.
Constructii din bambus Foarte elastice, structurile din bambus sunt rezistente la cutremure. Avand aceeasi rezistenta la foc cu lemnul, bambusul a fost folosit la scara redusa datorita riscurilor de incendiu. Practicile mai recente - tencuiala peretilor si folosirea tiglelor la invelitoare - au redus riscurile de extindere ale incendiilor si, in urma recentelor cutremure, au dus la un reviriment al constructiilor din bambus.


Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.