Setari Cookie-uri

Un spatiu calduros la birou

Spatiul de lucru trebuie sa ne alimenteze cu energie si sa ne stimuleze creativitatea.

De cele mai multe ori nu tinem cont de decorarea biroului. Suntem coplesiti de munca zilnica si uitam de faptul ca spatiul de lucru trebuie sa ne alimenteze cu energie si sa ne stimuleze creativitatea.
Decorarea biroului poate aduce un pic de personalitate in cadrul unui spatiu de cele mai multe ori plictisitor si neutru. Alegerea unor accesorii si decoratiuni ce exprima personalitatea va permite colegilor de munca sa capete o impresie despre ce fel de persoane suntem in afara orelor de lucru.
Combinatii de culori si Feng Shui
Birourile, de cele mai multe ori sunt amenajate si decorate intr-un mod neutru. Acest lucru iti va permite sa adaugi una sau doua culori complementare pentru a insufleti si inviora intr-o oarecare masura spatiul de lucru. Avand in vedere principiile Feng Shui, galbenul stimuleaza gandirea si incurajeaza comunicarea, tonurile de albastru si verde sunt utilizate pentru amenajarea birourilor situate la est sau sud-est, movul este potrivit pentru un birou localizat la sud, iar albul si griurile cu o nota de galben se potrivesc cel mai bine pentru cele amplasate la nord-vest. Este indicat in acelasi timp sa se utilizeze dungi verticale si sa se introduca elementul apei prin intermediul unui vas cu flori sau al unui acvariu, deoarece aparatele dintr-un birou au proprietatea de a usca aerul, asadar este nevoie de o metoda prin care se poate ridica gradul de umiditate.
Avand in vedere faptul ca exista tendinta de a utiliza in cadrul unui birou materiale sintetice pentru mobilier si decoratiuni este indicat sa se introduca unele elemente naturale, precum piatra, lemnul, sticla, metalul sau plantele. Alege o masa de birou cu linii curbe si extremitati rotunjite pentru a favoriza un flux neintrerupt al chi-ului si incearca sa limitezi numarul rafturilor deschise.
Fotografii
Daca vei aduce cateva fotografii de familie sau cu prieteni apropiati vei reusi sa creezi un spatiu de lucru primitor si calduros. Inrameaza aceste fotografii in rame de culori ce se potrivesc cu schema cromatica generala a biroului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.