Setari Cookie-uri

Totul despre ventilatoare - Partea a II-a

Intr-o perioada cu zile toride, in care caldura ne da batai de cap, este primordial sa gasim o metoda sa ne racorim. In cazul in care nu esti adepta aparatelor de aer conditionat, ai putea lua in calcul achizitionarea unui ventilator performant.

Ventilatoarele ne ajuta sa inlocuim succes aparatele de aer conditionat si, inainte de toate, sa facem fata zilelor caniculare, cu un buget restrans. Pe piata, sunt disponibile mai multe tipuri de ventilatoare, in functie de modul in care acestea sunt construite.

Un aspect de care trebuie sa tii cont, in cazul in care esti in cautarea unui ventilator, il reprezinta zgomotul. Ventilatoarele sunt cunoscute pentru zgomotul pe care il realizeaza, tocmai de aceea multe persoane evita sa achizitioneze un astfel de aparat. In prezent, insa, acestea nu mai sunt la fel de galagioase. Producatorii actuali realizeaza ventilatoare din ce in ce mai perfomante si mai silentioase, asadar, iti recomandam sa testezi mai multe, inainte de a lua o decizie.

Unele modele sunt prevazute cu functii de comanda la distanta, fapt ce contribuie la sporirea propriului confort. O telecomanda iti va usura munca, insa trebuie sa ai in vedere ca acest lucru implica un cost ridicat al aparatului.

Citește și:

Ventilator
Unghiul de inclinare, respectiv de rotire este extrem de important, atunci cand achizitionezi un ventilator. Acesta iti permite sa te bucuri de un flux mai bun de aer ventilat, acoperind o raza mai mare. Cel mai des intalnit unghi la ventilatoare este cel de 90 de grade, insa, in prezent, exista si modele care au unghiul de rotire de 360 de grade. Functie de autoturn asigura rotirea in mod automat a ventilatorului, tocmai de aceea este recomandabil sa te asiguri de existenta acesteia.

Numarul de viteze cu care ventilatorul este prevazut este important, intrucat contribuie la capacitatea de racire a aerului. Achizitioneaza un ventilator care are minimum trei trepte de viteza, astfel incat sa te poti bucura si de o treapta intermediara, atunci cand este necesar.

Consumul de energie electrica, la fel ca in cazul oricarui obiect electrocasnic, este o caracteristica importanta. Daca iti doresti un consum redus de energie, alege un ventilator cu o clasa energetica A sau A+. Functia de dezumidificare sporeste confortul, asigurand un nivel de umiditate adecvat si, in felul acesta, aparitia mucegaiului este destul de redusa.

Citește și:

Foto: RED5 via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.