Setari Cookie-uri

Totul despre ventilatoare - Partea I

Intr-o perioada cu zile toride, in care caldura ne da batai de cap, este primordial sa gasim o metoda sa ne racorim. In cazul in care nu esti adepta aparatelor de aer conditionat, ai putea lua in calcul achizitionarea unui ventilator performant.

Intr-o perioada cu zile toride, in care caldura ne da batai de cap, este primordial sa gasim o metoda sa ne racorim. In cazul in care nu esti adepta aparatelor de aer conditionat, ai putea lua in calcul achizitionarea unui ventilator performant. Modelele disponibile in prezent pe piata sunt mult mai eficiente si dau rezultate mai mult decat satisfacatoare. In plus, datorita progreselor tehnologice, modelele actuale sunt si mai silentioase decat cele cu care eram obisnuiti.

Principiul cu care functioneaza ventilatorul consta in introducerea aerului racoros si evacuarea catre exterior a celui cald. In acest fel, praful, aburii si mirosurile neplacute nu mai constituie o problema. In functie de modul in care sunt construite, exista mai multe tipuri de ventilatoare.

Ventilatoare
Un prim model il reprezinta ventilatoarele de pardoseala. Acestea sunt de dimensiuni reduse, tocmai de aceea sunt recomandabile in spatiile mici. Avantajul acestui tip de ventilator este faptul ca poate fi amplasat pe orice piesa de mobilier sau suprafata, insa, in ceea ce priveste functionalitatea sa, trebuie avut in vedere faptul ca, avand o singura pozitie de lucru, unghiul de rotatie este de doar 90 de grade.

Citește și:

Ventilatoarele axiale sunt utilizate cu precadere in spatiile cu uz casnic. Paletele sunt fixe, iar capacitatile acestui model sunt strans legate de lungimea, numarul si inclinatia paletelor. Printre avantajele sale, se numara consumul redus de energie, eficienta si spatiul necesar redus.

Ventilatoarele cu picior sunt cele mai populare, atunci cand vine vorba de utilizarea in camin. Inaltimea piciorului poate fi reglata, in felul acesta, asigurandu-se un flux de aer foarte eficient. Ventilatorul cu picior are o raza de activitate mare, ceea ce il face un candidat bun.

Ventilatoarele de plafon sunt foarte eficiente, datorita paletelor masive, insa, din cauza dimensiunilor foarte mari si a puterii, acestea sunt utilizate in spatiile mari, publice, precum magazine, pub-uri sau incaperi industriale.

Un aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un ventilator este puterea sa; cu cat aceasta este mai mare, cu atat rezultatele sunt mai bune, iar incaperea poate fi mai mare. Regulatorul de viteza este un alt aspect important; acesta iti permite sa reglezi aparatul la viteza dorita. Unghiul de inclinare si de rotire influenteaza modul in care beneficiezi de fluxul de aer rece.

Citește și:

Foto: RED5 via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.