Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre gratarul electric?

In ultima perioada, a manca sanatos a devenit un stil de viata pentru foarte multe persoane. Tot mai multi oameni prefera mancarea gatita pe gratar in detrimentul celei prajite. Daca esti in cautarea unui gratar electric, iata ce trebuie sa stii despre acesta.

In ultima perioada, a manca sanatos a devenit un stil de viata pentru foarte multe persoane. Tot mai multi oameni prefera mancarea gatita pe gratar in detrimentul celei prajite. Insa, daca nu locuiesti la casa si nu detii un gratar care functioneaza cu carbuni, poti apela oricand la unul electric. Usor de depozitat, acesta se dovedeste a fi extrem de practic si nu scoate nici fum, spre deosebire de cel cu carbuni.

Gratarul electric poate fi utilizat atat la gatirea carnurilor, cat si a burgerilor si chiar a legumelor, iar timpul este mult mai redus, comparativ cu gratarul cu carbuni. Un alt avantaj important, spre deosebire de alte metode de gatit, este faptul ca nu trebuie sa utilizezi ulei sau sa investesti timp in realizarea focului. In ceea ce priveste forma, gratarele electrice disponibile pe piata sunt rectangulare, ovale sau rotunde. Indiferent de modelul ales, insa, trebuie precizat faptul ca forma nu influenteaza cu nimic capacitatile acestui aparat.

Citește și:

Pe de alta parte, dimensiunile constituie un factor de decizie pentru multe persoane. Atunci cand achizitionezi un gratar electric, gandeste-te la locul in care urmeaza sa il depozitezi, pentru a te asigura ca incape, dar si la cantitatea de mancare pe care obisnuiesti sa o gatesti; cu cat este mai mare, cu atat poti gati mai multe portii simultan. Dimensiunile gratarelor electrice variaza intre 15 si 60 cm.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este modul in care este realizata suprafata de gatit. Unele gratare au suprafata neteda, altele asemenea gratarului clasic. Este important materialul din care este realizat grill-ul, pentru a te putea asigura ca mancarea nu se lipeste; cele din Teflon sunt cele mai populare. Reglarea temperaturii este o functie de baza, ce te ajuta sa gatesti mancarea in conditii optime, in functie de tipul de aliment utilizat. Astfel, daca legumele necesita o temperatura scazuta, carnea are nevoie de o temperatura ridicata, pentru a se gati.

Citește și:

Alege un gratar electric prevazut cu timer, ce iti va usura si mai mult munca. Aceasta functie iti permite sa setezi temperatura si intervalul de timp dorite, avertizandu-te in momentul terminarii procesului de gatire. In felul acesta, te vei asigura ca nu gatesti prea mult mancarea.

Gratar electric
In cazul in care esti in cautarea unui asemenea obiect electrocasnic, achizitioneaza unul care are o tava de scurgere detasabila, ce iti permite o curatare usoara si rapida. Modelele mai performante, pe langa faptul ca au tava detasabila, sunt prevazute si cu accesorii de gatit, realizate pentru a putea fi curatate la masina de spalat vase. Atentie! Dupa fiecare utilizare, curata bine fiecare componenta.

Puterea unui gratar electric contribuie la capacitatea de gatire, intr-un timp cat mai scurt. Cele slabe au o capacitate cuprinsa intre 500 si 1000 W, iar majoritatea intre 1000 si 2000 W. Cele mai performante, insa, au o capacitate ce depaseste 2400 W.

Citește și:

Nu in ultimul rand, asigura-te ca materialele sunt superioare, din punct de vedere calitativ, izoleaza perfect electric si termic si nu afecteaza suprafata pe care este amplasat aparatul.

Foto: Klarstein via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.