Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre masina de spalat vase

Masina de spalat vase incepe sa se bucure, in ultima perioada, de tot mai multa popularitate, datorita functiunii sale. Astfel, aceasta se dovedeste a fi un obiect electrocasnic extrem de util, scapandu-ne de una dintre cele mai neplacute activitati

Masina de spalat vase incepe sa se bucure, in ultima perioada, de tot mai multa popularitate, datorita functiunii sale. Astfel, aceasta se dovedeste a fi un obiect electrocasnic extrem de util, scapandu-ne de una dintre cele mai neplacute activitati.

Masinile de spalat vase merita atentia neaparat

Indiferent de cat de putin gatim, spalatul vaselor este, pentru multi dintre noi, o corvoada, tocmai de aceea o masina de spalat vase nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. In acest mod, nu numai ca nu vei mai desfasura aceasta activitate, dar vei economisi si timp.

Masina de spalat vase

Vezi modele de masini de spalat vase

Cele mai des intalnite latimi pentru masinile de spalat vase sunt cele de 45 cm, respectiv de 60 cm, insa exista producatori care realizeaza masini de spalat vase si cu latimea de 55 cm. Masinile de spalat vase independente sunt de dimensiuni reduse si detin un singur sertar pentru vase, avand o capacitate totala cuprinsa intre 4 si 8 seturi, setul de 6 fiind cel mai popular.

Citește și:

Masinile de spalat vase incorporabile: cine sa le aleaga

Masinile de spalat vase incorporabile, dupa cum sugereaza si numele, pot fi complet integrate in mobilierul de bucatarie. Astfel, se monteaza pe usa masinii un panou realizat din acelasi material cu cel al fronturilor mobilierului de bucatarie, mascand, in acest fel, obiectul electrocasnic. Acest tip de aparat este disponibil cu latimea de 45 cm sau de 60 cm. Masinile de spalat vase semiincoporabile sunt asemanatoare celor incorporabile, insa nu sunt complet mascate de mobilier, ramanand vizibil panoul de afisaj.

Odata cu trecerea timpului, producatorii au inceput sa puna din ce in ce mai mult accent nu numai pe gradul de curatare al vaselor, ci si pe consumul de electricitate si de apa si pe nivelul de zgomot produs de aceasta. Temporizatorul pentru pornirea intarziata care se gaseste la din ce in ce mai multe masini se dovedeste a fi foarte util, permitand pornirea intarziata cu pana la 24 de ore.

Citește și:

Masina de spalat vase
Vezi modele de masini de spalat vase

Atunci cand achizitionezi o masina de spalat vase, trebuie sa tii cont si de capacitatea sa. O masina de spalat vase incorporabila/semiincoporabila are o capacitate cuprinsa intre 4 si 14 seturi. Un set de vase consta intr-o farfurie de supa, una pentru felul principal, o farfurie pentru desert, un pahar, o cana si un set de tacamuri pentru o persoana.

Inainte de a introduce vasele in masina, ai in vedere sa elimini resturile de mancare. Atentie: acest lucru nu presupune sa clatesti vasele in prealabil, ci doar sa scapi de surplusurile de mancare, pentru ca masina sa nu se infunde.

In ceea ce priveste cantitatea de detergent, este important sa respecti instructiunile din manualul de utilizare; daca adaugi mai mult detergent, nu vei asigura o curatare mai buna a vaselor, ci, din contra, risti ca acestea sa ramana dupa spalare cu surplus de detergent.

Citește și:

Nu introduce obiecte din lemn, intrucat acestea se pot crapa. Pentru igienizare si pentru eliminarea mirosurilor, este recomandabil ca, ocazional, sa se porneasca un ciclu de spalat, fara vase, insa, folosind un amestec din parti egale de bicarbonat de sodiu si de otet.

Foto 1: Cooke & Lewis at B&Q via Pressloft
Foto 2:
Klarstein via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.