Setari Cookie-uri

Cum sa realizezi un perete galerie

Atunci cand iti doresti sa transformi o incapere, dar cu un buget redus, poti sa creezi un perete galerie, folosind tablourile, ilustratiile, fotografiile si obiectele personale cu o importanta semnificativa pentru tine.

Atunci cand iti doresti sa transformi o incapere, dar cu un buget redus, poti sa creezi un perete galerie, folosind tablourile, ilustratiile, fotografiile si obiectele personale cu o importanta semnificativa pentru tine. Un perete galerie, pe langa faptul ca iti va permite sa iti folosesti creativitatea, iti va transforma zona respectiva intr-un punct focal. Pentru a te asigura ca rezultatul este unul pe masura, exista cateva la trucuri la care poti apela, pentru ca peretele sa arate perfect.

Perete galerie
In primul rand, trebuie sa te gandesti la obiectele cu care doresti sa decorezi peretele respectiv. Iti doresti sa folosesti fotografii cu cei dragi sau cu diverse obiecte, animale sau imprimeuri care iti reflecta pasiunile? Indiferent de tipul de print pentru care optezi, tot ce trebuie sa ai in vedere este ca acesta sa iti reflecte personalitatea. In cazul in care ai desene de la cei mici, pe care doresti sa le pastrezi ca amintire, inrameaza-le si adauga-le noului tau perete galerie.

Citește și:

Ilustratiile, calendarele vechi, diferitele postere sunt doar cateva idei la care poti apela. Tot ce trebuie sa faci este sa iti propui o tema. Daca iti place sa calatoresti, de exemplu, poti folosi imagini cu diferite orase sau monumente. In cazul incaperilor in care domina imprimeurile si texturile, pentru a nu incarca si mai mult, este recomandabil sa foloseste niste tablouri in aceeasi nuanta.

Perete galerie
Primul obiect cu care trebuie sa incepi este acela cu dimensiunile cele mai mari. Chiar daca vei avea o compozitie asimetrica, tot vei avea nevoie de un echilibru, iar tabloul sau obiectul de arta cel mai mare te va ajuta sa il obtii. Acesta va fi punctul focal; continua sa adaugi celelalte elemente in jurul acestuia. Este recomandabil ca distanta dintre acestea sa fie de cel putin 5 cm. Un alt sfat de care ar trebui sa tii cont este ca intreaga compozitie sa fie amplasata centrat pe o anumita piesa de mobilier (de exemplu, un pat sau o canapea) sau pe perete, dupa caz.

Citește și:

Inainte de a gauri peretele, insa, ar trebui sa faci un test. Astfel, deseneaza cu un creion pozitia obiectelor; poti decupa bucati de hartie, de dimensiunile tablourilor, pentru a vizualiza cum vor arata amplasate pe perete.

Ramele sunt extrem de importante. Daca ti-ai stabilit o anumita tema, poti folosi rame de forme diferite. Daca ai optat pentru tablouri cu diverse teme, creeaza ideea de tot unitar, alegand rame similare. In felul acesta, vei inchega intreaga compozitie.

In cazul in care nu doresti sa gauresti peretele de multe ori, solutia este sa optezi pentru o polita lunga, pe care sa amplasezi toate tablourile. Astfel, atunci cand doresti sa renunti la acestea, poti utiliza polita ca spatiu de depozitare pentru alte obiecte. Nu folosi, insa, mai mult de doua polite dispuse pe inaltime.
Amplaseaza tablourile la nivelul ochilor. Un tablou amplasat la o inaltime prea mare, nu va mai iesi in evidenta. O inaltime recomandata este de minimum 1,60 m, inaltimea medie.

Citește și:

Foto 1: Paper Empire Australia via Pressloft
Foto 2: An Artful Life via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.