Setari Cookie-uri

6 locuri din bucatarie, de care nu trebuie sa uiti cand faci curatenie

Sa ai o locuinta care straluceste in fiecare zi reprezinta un lucru destul de complicat, in special in cazul in care te numeri printre persoanele care au putin timp liber la dispozitie. Cu toate acestea, unele incaperi precum baia si bucataria nu suporta amanare si trebuie sa fie in permanenta curate.

Sa ai o locuinta care straluceste in fiecare zi reprezinta un lucru destul de complicat, in special in cazul in care te numeri printre persoanele care au putin timp liber la dispozitie. Cu toate acestea, unele incaperi precum baia si bucataria nu suporta amanare si trebuie sa fie in permanenta curate. Pe langa suprafetele pe care le cureti in mod uzual, exista cateva pe care, cu siguranta, le neglijezi.

1. Spatiul de sub frigider

Frigiderul trebuie curatat in mod constant, pentru a nu acumula bacterii sau pentru a evita ca mancarea sa se strice. De ce trebuie sa tii cont, insa, este si spatiul de sub acesta. Chiar daca este mai greu de manevrat, nu uita sa faci curatenie si sub frigider, intrucat se strang resturi de mancare si praf. De asemenea, nu uita sa cureti si partea superioara a acestuia, care este gazda perfecta pentru depunerile de praf.

Citește și:

2. Prajitorul de paine

Aparatele electrocasnice ne usureaza munca de zi cu zi, iar prajitorul de paine se numara printre acestea. Micul dejun nu ar mai fi la fel de bun fara paine prajita. Dar putina lume obisnuieste sa il si curete, dupa fiecare utilizare, acelasi lucru fiind valabil si in cazul aparatelor pentru sandwich-uri. Reziduurile acumulate vor atrage bacteriile, tocmai de aceea este recomandabil sa cureti aceste aparate cel putin o data pe saptamana.

3. Cosul de gunoi

Cosul de gunoi este, cu siguranta, locul in care exista cele mai multe bacterii, iar aceste bacterii se imprastie si in jurul cosului. Este extrem de important ca, atunci cand faci curat, sa speli nu numai cosul, ci si corpul de mobilier in care acesta se afla. Daca doresti sa folosesti produse naturale, amestecurile pe baza de apa calda si otet, lamaie sau bicarbonat de sodiu sunt cele mai eficiente si te ajuta sa scapi si de mirosul neplacut.

Citește și:

Sfaturi curatenie bucatarie
4. Bateria si suprafetele din jurul acesteia

Atunci cand cureti chiuveta, nu uita si de baterie, insistand si in zonele mai putin accesibile. Chiar daca speli chiuveta in mod constant, de multe ori, apa se prelinge de pe robinet si se depune in spatele acestuia, formand un strat de calcar sau chiar mazga. Intrucat nu se poate ajunge in acest loc cu usurinta, poti folosi o periuta de dinti, pentru a freca depunerile.

5. Masina de spalat

Fie ca este vorba de masina de spalat vase sau de cea de spalat rufe, contrar parerilor majoritare, acestea aduna bacterii si reziduuri, chiar daca functioneaza cu apa si cu detergent. Curata masina de spalat in mod periodic, in felul acesta asigurandu-i si o durata de viata mai lunga.


6. Caloriferul

Nu in ultimul rand, nu uita sa cureti si caloriferul, in special in cazul in care se afla in apropierea aragazului. Putina lume acorda atentie acestui obiect, insa, daca iti doresti o bucatarie cat mai curata, este important sa nu il neglijezi. Atat cat iti permite spatiul, incearca sa cureti si zona din spatele acestuia.

Citește și:

Foto: Cooke & Lewis at B&Q via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.