Setari Cookie-uri

Cum sa corectezi miturile despre culori - Partea a II-a

Daca incerci sa alegi culorile potrivite pentru locuinta ta si ai impresia ca incalci regulile cromatice, iata cateva modalitati de a corecta miturile privitoare la culorile din locuinta.

Cu siguranta, fiecare persoana a auzit sau a citit cel putin o data despre regulile de compozitie cromatica, despre ce culori trebuie sau nu sa utilizam in locuinta. Daca incerci sa alegi culorile potrivite pentru locuinta ta si ai impresia ca incalci regulile cromatice, iata cateva modalitati de a corecta miturile privitoare la culorile din locuinta.
Descopera care sunt celelalte mituri despre culori.


Mitul 4: Daca folosesti culori pastelate, vei obtine un decor feminin


Culorile au Mituri culori capacitatea de a transmite anumite stari. Intotdeauna, cele inchise au fost des intalnite in locuintele burlacilor, in vreme ce acelea deschise au fost considerate feminine, insa acest lucru nu inseamna ca nu poti combina culorile pastelate cu unele inchise, pentru a crea un decor spectaculos. Pentru a le combina, alege cateva piese de mobilier in culori pastelate si, pentru a-ti da seama in ce culori sa fie restul amenajarii, foloseste un paletar de culori, pentru a vedea care sunt tonurile inchise ale culorilor deja alese. In acest fel, vei avea o locuinta potrivita atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Citește și:

Mitul 5: Culorile neutre sunt pentru persoanele lipsite de curaj si imaginatie

Intotdeauna, designerii de interior le-au recomandat celor care nu stiu in ce culori sa isi decoreze locuinta, sa opteze pentru o paleta cromatica neutra, pentru a evita obtinerea unui rezultat dezastruos. Tocmai din acest motiv, multe persoane au impresia gresita ca, daca isi amenajeaza caminul in culori neutre, obtin unul lipsit de curaj si imaginatie. Total gresit! Culorile neutre nu se refera numai la nuantele de bej si bronz; foloseste tonuri calde de auriu, cafeniu, culoarea untului si cafeniu, care nu sunt deloc plictisitoare. Pentru contrast, apeleaza la accente negre, gri petrol si ciocolatiu si vei obtine un spatiu fabulos.

Vezi obiecte de mobilier si decor pastelate in stil romantic si vintage

Mitul 6: Toate incaperile ar trebui sa fie decorate in culori diferite, pentru personalitate

Daca nu Mituri culori decorezi toate incaperile intr-o alta culoare, nu inseamna ca acestea nu au deloc personalitate si ca sunt plictisitoare. Din contra, avand o alta paleta cromatica in fiecare camera, vei risca sa obtii o locuinta obositoare si incarcata. Iti recomandam ca, atunci cand iti amenajezi locuinta, sa alegi o paleta cromatica unitara pentru toate spatiile, care va crea un ansamblu fluid si omogen, ce nu deranjeaza vizual.

Foto: Tesco SS14 Homes & Outdoor Living - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.