Setari Cookie-uri

Cum sa corectezi miturile despre culori - Partea I

Daca incerci sa alegi culorile potrivite pentru locuinta ta si ai impresia ca incalci regulile cromatice, iata cateva modalitati de a corecta miturile privitoare la culorile din locuinta.

Cu siguranta, fiecare persoana a auzit sau a citit cel putin o data despre regulile de compozitie cromatica, despre ce culori trebuie sau nu sa utilizam in locuinta. Daca incerci sa alegi culorile potrivite pentru locuinta ta si ai impresia ca incalci regulile cromatice, iata cateva modalitati de a corecta miturile privitoare la culorile din locuinta.

Mitul 1: Nonculorile nu sunt calduroase si primitoare

Combinatia Mituri culori alb-negru este, fara urma de indoiala, cea mai populara combinatie cromatica. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de amenajari interioare, multe persoane au ezitari in a o alege, de frica sa nu obtina un spatiu neplacut si rece. Pentru a evita acest lucru, pune accent pe imprimeuri si incearca sa utilizezi albul in cantitati mai mari. Pentru a echilibra aceasta compozitie monocromatica, foloseste, in proportii mici, tonuri subtile, precum griul sau bronzul. Vei putea observa ca vei obtine, in acest fel, un decor relaxant si placut.

Citește și:

Mitul 2: Incaperile in culori inchise sunt reci si deprimante

In general, foarte putine persoane aleg sa isi decoreze locuinta in culori inchise, intrucat li se pare ca rezultatul este unul rece si deprimant. Intr-adevar, utilizate intr-o incapere mica, culorile inchise pot crea senzatia unei pesteri, in special daca spatiul este luminat foarte putin natural. Pentru a corecta acest lucru, foloseste culori inchise numai in incaperile cu ferestre mari si utilizeaza piese de mobilier si un parchet in culori deschise.

Mitul 3: Daca doresti sa ai o incapere mare si aerisita, trebuie sa vopsesti plafonul alb

Intr-adevar, albul are capacitatea de a reflecta lumina, motiv pentru care se creeaza senzatia de marire a spatiului. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca poti vopsi tavanul doar in alb. Vopsindu-l intr-o culoare rece, de exemplu, camera va parea mult mai mare si mai inalta. Daca ai un plafon casetat sau cu o forma deosebita, atunci confera-i culoare, pentru a obtine un efect uimitor.

Foto: Story North
Descopera 5 culori-vedeta, care iti pot revitaliza locuinta

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.