Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru achizitionarea mobilei de bucatarie de la Bucatarii.com

Intrucat mobila de bucatarie se schimba, conform studiilor, o data la 15 ani, este imperios ca atunci cand achizitionati mobilierul, sa apelati la un specialist. Bucatarii.com va sfatuieste de ce aspecte sa tineti cont.

Ce trebuie sa aveti in vedere? Achizitionare mobila de bucatarie

Intrebati de cand lucreaza proiectantul si instalatorii in firma (o bucatarie este un proiect complex, presupune lucru in echipa si o echipa buna se sudeaza in timp) - incercati sa aflati de unde a invatat proiectantul sa amenajeze bucatariia - daca cel ce va proiecteaza bucataria gateste o data pe luna si atunci fierbe paste nu va puteti astepta sa inteleaga cum functioneaza o bucatarie (a se citi: aveti grija cu designerii care mananca la restaurant) - incercati sa aflati daca proiectantul a vizitat fabrica, mai ales in cazul in care aceasta fabrica este in afara tarii (pentru ca in cadrul vizitei proiectantul poate sa ia contact cu toata gama de produse, altfel proiectantul comanda corpuri pe care nu le-a mai vazut niciodata si deci invata pe banii dumneavoastra) - aflati cat de des merge proiectantul la lucrari sa vada cum sunt instalate configuratiile vandute (omul din greseli invata - daca nu le vede, le va repeta) - intrebati de cand este firma pe piata - fiti atent daca vi se pun intrebari referitoare la modul dumneavoastra de viata (numar de persoane din casa, daca aveti ocazii speciale pe care le organizati in casa, etc.) - de ce nu, intrebati daca puteti discuta cu un fost client sa vedeti ce impresie are acesta dupa finalizarea instalarii - fiti atent daca fac analiza functionala si va prezinta cum s-au gandit ca ati putea organiza corpurile.

Pretul unei bucatarii

In privinta alcatuirii bugetului pentru o bucatarie noua, mobilierul se calculeaza la metru liniar de front. Pretul pe metru liniar poate varia intre 400 EUR/ml pentru un producator local si poate ajunge la 2000 EUR/ml pentru o bucatarie de import complet accesorizata. Pretul depinde de calitatea materialelor folosite si de accesorizari. Sertarele si mecanismele de colt sunt scumpe. Sunt multe detalii care influenteaza pretul final. Din pacate regula generala: “daca este ieftin este sigur prost, daca este scump nu e neaparat mai bun” se aplica si in acest domeniu.
Reperele de pret date includ TVA, transport, montaj, proiectare si va sfatuim sa fiti foarte atenti cand comparati doua oferte deoarece nu sunt deloc usor de adus la un numitor comun, unii furnizori decid sa lase in afara pretului oricare dintre elementele: montaj, transport, proiectare, accesorii tocmai pentru a putea convinge cumparatorul distrat cu un pret aparent ieftin.

Citește și:

Ca electrocasnice suplimentare pachetului de baza mai puteti adauga si:
- masina de spalat vase - 600-800 EUR - cuptor cu microunde incorporabil - 200-500 EUR - cuptor cu aburi multifunctional - 1200 EUR - congelator incorporabil suplimentar - 300-500 EUR - aparat expresso incorporabil - 1200 - 2000 EUR.

Un articol de Bucatarii.com
Bineinteles ca, in functie de producator si de pachetul ales, preturile pot varia, chiar destul de considerabil. Aceste variante prezentate sunt doar pentru a va face o idee inainte de plecarea din casa.

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.