Setari Cookie-uri

Tendinte amenajari 2013 by Interior Store

Fiecare sfarsit de an aduce cu el schimbari: un nou inceput, o noua etapa, iar tendintele in amenajarea locuintelor nu se lasa mai prejos, fiind intr-o continua evolutie.

Asa cum deja v-ati obisnuit, la sfarsitul fiecarui an, Interior Store prezinta cele mai noi tendinte pentru anul ce urmeaza - cele mai noi trenduri in designul interior, cele mai actuale pattern-uri si culori. Fiecare sfarsit de an aduce cu el schimbari: un nou inceput, o noua etapa, iar tendintele in amenajarea locuintelor nu se lasa mai prejos, fiind intr-o continua evolutie.

Schimbari de stil

2013 aduce in atentia designerilor stilul anilor ’40, o epoca hollywood-iana , cu linii soft, curbate, un stil predominant feminim! Femme Fatale - asa cum a fost redefinit si definit acest stil, combina perfect liniile art deco cu cele minimaliste accentuate de nuante puternice de roz si mov.

Jewelry Style - jewelry Style este o noua tendinta promovata pentru anul imediat urmator. Stilul defineste perfect interioarele pretentioase, fiind ideal pentru toti cei ce iubesc un stil incarcat, elegant, somptuos. Accentele nuantelor metalice, auriu - argintiu, pietrele pretioase, cristalele si alte detalii inspirate din bijuterii sunt folosite in fiecare element ce definste locuinta, incepand de la materialele textile si decoratiuni, pana la mobilier si finisaje interioare.

Stilul Metropolitan - este definit prin rafinamentul, amploarea si modernismul interioarelor, fiind inspirat din tematica hotel boutique-urilor. Stilul a crescut mult in popularitate, in special datorita expunerii in serialele americane de televiziune, oferind accente clasice imbinate cu elemente moderne intr-o maniera glamour, plina de farmec si stralucire. Stilul Metropolitan aduce in locuinte atmosfera suburbiilor americane, cu interioare fascinante, cu linii curate si simple.

Menly Man - un stil masculin, accesorizat pe toate planurile cu elemente masculine puternice. Stilul reinventat pentru anul 2013 este ideal pentru locuinta unui burlac - in stil James Bond - atragand in interior elemente pentru barbati si accesorii inspirate. Mobilierul confortabil, supradimensionat tapisat cu piele, in stil englezesc este nelipsit din interioarele Menly Man.

Easy Calm
. Easy Calm O alta tendinta adusa ca noutate absoluta in noul an este stilul Easy Calm, un trend ce pune in valoare caldura locuintei si durabilitatea pieselor folosite in amenajare. Am invatat de-a lungul timpului sa apreciem obiectele de o calitate superioara, sa nu ne mai multumim cu putin sau cu ieftin; sa avem rabdare atunci cand dorim sa ne amenajam, mobilam sau decoram locuinta pentru a gasi cele mai bune produse in raport calitate pret. Acesta este si principiul de baza al trendului Easy Calm, care pune mare accent pe elemente de o calitate superioara, cu o perioada de viata foarte mare.

Citește și:

Schimbare… de ton

Culorile anului 2013 sunt galbenul, albastru si orange, la care se adauga movul - in continuare in trend si nuantele de olive si cappuccino.

Galben
- noul roz! Anul acesta culoarea care va predomina in amenajarile interioare va fi galbenul… o culoare vibranta ce aduce cu ea o paleta de tonuri pline de viata, calde si stimulante. Fereste-te in schimb de nuantele mandarin si bucura-te de tonurile stinse, cuminti de galben!

Nuantele de albastru - bleu - bleumarin isi maresc mult aria de folosinta in amenajarile noului an. Trendul accentelor negre se va transforma in accente de bleumarin - navy, iar nuantele de bleu pot fi folosite ca tonuri neutre.

Orange - noul Rosu! Tonurile de rosu se transforma din ce in cea mai tare in nuante de orange, o culoare ce a stat intreg anul 2012 in umbra tonurilor puternice de rosu.Tonurile calde de coral si teracota isi vor gasi si ele locul, dar in cantitati mici si atent pozitionate!

Movul - ramane in tendinte! De mai bine de 1 an movul este una dintre preferintele designerilor si beneficiarilor de noi locuinte. Anul 2013 continua acest trend - oferind o libertate mare de alegere intre nuante de mov, orhidee, violet si pruna.

Citește și:

Cappuccino - Culorile de pamant, precum si nuantele de crem, cafea cu lapte si cappuccino vor ramane in atentia beneficiarilor si in anul 2013. In general se vor regasi in locuintele “cuminti”, in care nimeni nu isi doreste sa isi asume nici un risc. Insa, interioarele in nuante de cappuccino pot fi usor accesorizate si decorate pentru a iesi din anonimat!

Tonurile Olive se vor bucura de o atentie sporita in sezonul de iarna. Alaturi de nuante foarte luminoase va recrea atmosfera unui interior englezesc autentic.

Pattern Themes

2013 pastreaza teme ale anilor trecuti, precum modelele florale si dungi si readuce in tendinte tematici abandonate in urma cu cativa ani: animal print si natural.

Floral Again! Temele florale sunt pastrate si anul acest in topul pattern-urilor folosite in amenajarile interioare. Influentele scandinave - buchete inflorite - se vor regasi pe noile colectii ale producatorilor de materiale textile. Pattern-urile florale vor fi insa in 2013 mult mai moderne, mai picturale decat pana acum. Printurile florale pe font alb sunt marea revenire in acest an.

Dungi - Tematica se pare ca este influentata de cele mai noi tendinte in moda - pattern-ul geometric fiind o tendinta majora in sezonul primavara-vara 2013. Astfel, dungile nu vor putea lipsi nici din casa. Fie ca vorbim despre un tapet cu benzi late sau o draperie cu linii apropiate, dungile apropape ca nu pot da gres. Pentru un decor intens, elegant si personalizat, nu ezitati sa combinati dungile cu pattern-uri florale.

Animal Prints
- Si de data aceasta nu vorbim despre imprimeuri zebra si leopard (pentru ca doar ce am resusit sa uitam putin de ele) si de imagini cu animale imprimate pe tapiserii, decoruri textile si alte decoratiuni interioare.

Citește și:

Ioana Tinca - Interior Store

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.