Setari Cookie-uri

Amenajari Zen: energii pozitive si echilibru intre natura si om

Zen este un curent filosofico-religios, ce s-a dezvoltat in Japonia. Pentru a atinge realizarea ultima in Zen, sunt necesare intreaga atentie si intreaga putere de patrundere.

Zen este un curent filosofico-religios, ce s-a dezvoltat in Japonia, in timpul Evului Mediu, devenind "religia oficiala" a clasei conducatoare. Conform principiilor acestuia, fiecare fiinta de pe Pamant trebuie sa admita ca este in interiorul sau o natura esentiala, natura ce poate fi perceputa. Pentru a atinge realizarea ultima in Zen, sunt necesare intreaga atentie si intreaga putere de patrundere. Scopul acestei invataturi este acela de a atinge iluminarea.

Aceasta practica se bazeaza Amenajare zen pe interactiunea armonioasa dintre natura si om. Printre principiile compozitionale generate de conceptul Zen, se numara simplitatea, regasirea, starea de bine. Aceasta practica promoveaza linistea si echilibrul, simplitatea fiind cea care guverneaza. Un spatiu amenajat in spiritul Zen este sobru, armonios si alterneaza masivitatea cu elementele minerale. Se foloseste un numar limitat de materiale, iar echilibru dintre vegetal si mineral este foarte important. Este de retinut faptul ca forma primeaza, nu fondul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.