Setari Cookie-uri

Amenajari Zen: energii pozitive si echilibru intre natura si om

Zen este un curent filosofico-religios, ce s-a dezvoltat in Japonia. Pentru a atinge realizarea ultima in Zen, sunt necesare intreaga atentie si intreaga putere de patrundere.

Trebuie sa se realizeze o ordine in circulatia energiilor, iar materialele si obiectele sunt alese in asa fel incat sa se obtina o stare de calm. Vegetatia joaca si ea un rol important: plantele sunt alese in functie de siluetele si de forma frunzelor si sunt amplasate astfel incat sa creeze un spatiu cat mai aerisit. Totul este gandit ca un spectacol, motiv pentru care lumina primeste o atentie deosebita: conteaza atat unghiul de iluminare, cat si intensitatea sa, intrucat lumina are capacitatea de a schimba modul in care sunt percepute culorile si texturile.

In ceea ce priveste Amenajare Zen amenajarea incaperilor, nu exista reguli stricte, ce trebuie urmate. Atunci cand decorati locuinta in stil Zen, trebuie sa aveti in vedere ca totul sa fie curat, simplu si aerisit. Culorile sunt inspirate din natura, astfel se folosesc culori calde, neutre, de apa sau de pamant. Piesele de mobilier sunt asemenea celor specifice stilului minimalist, in linii simple si sunt realizate, in general, din lemn. Se pune accent pe asimetrie si se urmareste sa se obtina spatii luminoase, care atrag linistea si energiile pozitive.

Nu in ultimul rand, in spatiile sacre, precum dormitorul, aparatele electrocasnice sunt inlaturate, intrucat radiatiile acestora impiedica fluxul energiilor pozitive si duc la un somn agitat.

Foto 1:
ARTHOUSE
Foto 2:
Natural Bed Company

Citeste si: Cum sa decorezi un dormitor vintage
Practic: Cum sa decorezi dormitorul pe timp de vara

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.
&nbs
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.