Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre culoarea portocaliu

Obtinut din amestecarea a doua culori primare, portocaliul este o culoare calda, ce poate fi folosita in locuinta, daca este utilizata in nuanta potrivita. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta culoare.

5. Nu se recomanda Culoarea portocaliu utilizarea sa in amenajarea biroului in cantitati mari, decat in cazul in care acesta din urma este destinat unor persoane a caror activitate implica foarte multa creativitate, portocaliul stimuland-o.

6. Printre efectele fiziologice ale acestei culori, amintim: imbunatateste digestia, stimuleaza secretia gastrica si acceleratia inimii.

7. In ceea ce priveste efectele psihologice, portocaliul confera optimism, senzualitate, veselie, este dezinhibant, este asociat cu sanatatea si este un stimulator sexual. Ajuta la asimilarea ideilor, motiv pentru care se recomanda sa fie utilizat in camera copiilor.

8. Pe de alta parte, portocaliul poate fi utilizat pentru tratarea depresiilor, astmului, bronsitei, gutei, halucinatiilor, epilepsiei, hemoragiei nazale, a stresului si reumatismului.

9. Foloseste aceasta culoare in bucatarie si living, intrucat stimuleaza apetitul, insa si in living, hol sau chiar si baie, fiind revigorant. Il poti combina cu maro, crem, bej, alb, gri, mustar, albastru.

Citește și:

Foto 1: DigetexHOME.com
Foto 2:
The Holding Company

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.