Setari Cookie-uri

Stilul retro in amenajari interioare

In ultima perioada, s-a putut observa o precadere pentru combinarea elementelor vechi cu cele noi. Alaturarea dintre formele clasice si cele avangardiste este specifica stilului retro, care apeleaza la culori indraznete si necesita curaj si o imaginatie bogata.


Daca doresti sa Stilul retro divizezi un spatiu, foloseste perdele din margele, discuri de vinil sau un corp de depozitare, compus din forme geometrice. Poti utiliza si elemente cu influente pop art sau chiar baroce. De asemenea, foloseste o comoda funky, cu sertare colorate si margini rotunjite, specifica anilor '50.
Decoreaza peretii cu un tapet in culori vii, cu model geometric, si cu tablouri vintage, metalice. Un televizor vechi, alb-negru, pe care il poti vopsi in culoarea preferata, poate fi folosit pentru a amplasa pe el diverse obiecte. Achizitioneaza de la anticariate sau diferite targuri radiouri si ceasuri vechi, care vor completa decorul retro.

Pentru a obtine un spatiu energic, apeleaza la culori puternice: galben intens, verde, portocaliu, rosu, albastru, tonuri de maro, accente metalice. Ca materiale, utilizeaza mase plastice, furnire, sticla si metal. Pentru pardoseala, alege un covor cu imprimeu funky, iar lampile de tavan trebuie sa fie de dimensiuni mari, fiind preferabil ca abajurul sa fie sferic.

Foto 1: Darlings of Chelsea
Foto 2:
The Contemporary Home
Foto 3:
Tesco Home SS12

Un articol de
Ana Marin

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.