Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru inlaturarea a 5 pete uzuale de pe covoare

Covoarele sunt articole ce nu lipsesc din nici o locuinta, indiferent de forma, dimensiunile, modelul si materialul lor. Pentru a-ti pastra covoarele intr-o forma buna, exista cateva trucuri la care poti apela.

O alta solutie pe care o poti folosi, ce ajuta si la inlaturarea petelor de ceai, se obtine daca amesteci 250 ml de apa cu o lingurita de acid boric. In cazul in care petele nu sunt puternice, le poti freca cu apa cu sare, pana dispar.

Pete de ciocolata


Petele de ciocolata, preferata celor mici, reprezinta o adevarata provocare. Pentru a le indeparta, alcatuieste o solutie din apa calda si o parte de glicerina vegetala. Dupa ce le-ai frecat cu aceasta solutie, clateste cu apa calda.

Pete de rugina


Daca ai amplasat covorul intr-o zona in care se formeaza rugina si aceasta a lasat urme si pe covor, poti scapa de ele daca aplici un strat mai gros de sare amestecata cu sare de lamaie. Dupa aproximativ o ora, dupa ce sarea a actionat, freaca suprafetele cu o perie aspra. Poti, de asemenea, sa freci petele cu zeama de lamaie.

Pete de sucuri de fructe


Acest tip de pete se poate inlatura cu detergent de vase si apa. Daca petele sunt puternice, amesteca 2 linguri de amoniac fara inalbitori cu apa calduta si freaca zonele afectate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.